Web Content Display

Blogg

Blogg »

Veckans Recension (typ) - Intim deo

En skönhetstrend som ökar lavinartat är...Intimkirurgi. Ja, du läste rätt. Men till skillnad från vad vi gör med våra "övre" läppar så ska här inte sprutas in någonting som gör dem större, nej, det ska skäras bort, tajtas till och blekas upp. Det är helt sjukt att detta fenomen ökar i hela västvärlden. Till och med så mycket att Socialstyrelsen fick gå in och kontrollera att det inte rör sig om könsstympning, vilket är förbjudet i Sverige, utan att det "bara" handlar om det estetiska utseendet.

Det är klart, har man problem med att en blygdläpp hänger nedåt knät och dinglar så du eventuellt måste köpa ett tredje ben till dina byxor är det ju mer än okej att klippa av den. Såklart samma sak med förlossningsskador eller om man har problem. Det är inte det jag pratar om alls. Men att fiffa och fluffa för att det ska vara symetriskt, slätt och ljusrosa är ju bara galet. Och tänk vad ONT det ska göra! Största frågan är ju såklart: Varför? Ska vi skylla på porren igen? Eller på patriarkatet? Eller på bristande självförtroenden hos unga kvinnor? 

Vi måste lära oss att inte överskatta hur mycket killar bryr sig. En sak jag fick lära mig tidigt var: Om en kille har tillgång till en fit*a så är han så överlyckligt glad så att den kan vara grön, se ut som en elefant OCH ge underliga ljud ifrån sig, och han kommer fortfarande att vara överlycklig.

Inte bara finns det kirurgi utan även trimmning, blekning och NU - Deodorant! Ett svenskt öretag utvecklat en deoderant som ska få våra underliv att dofta rosenkopp. Företaget Deo Doc skriver själva såhär på sin hemsida:

Låt oss vara ärliga - armhålan är inte den enda kroppsdelen som svettas. Då det är exakt samma apokrina svettkörtlar som finns under armhålan som i underlivet, är det inte konstigt att underlivet svettas. Underlivet är ofta instängt mellan trosor, tighta byxor och strumpbyxor – och precis som under armhålan kan det därför uppstå oönskad doft, utan att en vaginal sjukdom eller dålig hygien är anledningen. Konceptet är väldigt enkelt, tajta åtsittande kläder och en aktiv livsstil bidrar till en varm miljö och aktivering av svettkörtlarna. Som ett resultat kan svettning och oönskad odör uppträda.

Att lukta svett gör helt enkelt många personer obekväma, oavsett om doften kommer från armhålan, fötterna eller underlivet. Därav är DeoDoc stolta över att kunna erbjuda Sveriges första läkarutvecklade intimdeodoranter som effektivt motverkar oönskad odör samtidigt som de är skonsamma, allergenfria och anpassade till underlivets pH. 13 maj lanseras DeoDocs produkter på utvalda apotek och hudkliniker.

 

Jag är verkligen all for nya uppfinningar och extra kul att det är en ung tjej som ligger bakom produkten, men, vem är liksom och lukar DÄR? Att du vill ta bort lite doft från armhålan har blivit en norm, och har du linne eller en tunn blus på dig så absolut, kör hårt! Men som det även näms i texten ovan, har du trosor, tighta byxor OCH strumpbyxor - vem ska någonsin kunna känna doften av ditt kön genom alla de kläderna? Det är ju inte så att du tar av dig byxorna om du kommer hem till någon och ber om ursäkt för att det doftar mutta.

En annan aspekt jag undrar över är, att om du nu börjar lukta helt galet illa från ditt underliv och köper en deo för att dölja lukten, kanske du missar en eventuell obalans, infektion eller sjukdom?

 

Betyg: Svårt att sätta betyg då jag måste testa och sedan lukta och se om deon håller måttet. Vem ska lukta? Någon frivillig? Jag säger tack men nej tack och fortsätter stolt att dofta kön.  

 

Pris: Vet inte. Har letat överallt men hittar inget pris. Återkommer i frågan. 

 


Kommentera inlägget Kommentera inlägget

Lina

Bra skrivet! Förstår inte alls behovet av att doftsätta mitt underliv, och åtminstone min kille gillar att det luktar fi*ta där nere ;)


Skickat 2014-05-13 10:26.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
AnnaKaize

Jag håller helt med o skrattar så jag grååååter! O fortsätter också att dofta kön!


Skickat 2014-05-13 12:46.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
AnnaKaize

Har hittat dem hos Militus Medical- Sprayen kostar 195kr o våtsrvetterna går loss på 105 emoticon


Skickat 2014-05-13 13:04.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Wysteriia
http://Wysteriiasblogg.se

Hahaha underbara människa!! emoticon


Skickat 2014-05-13 13:48.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Diana
http://www.sparklingpink.net

Det här kan vara ett av mina favoritinlägg någonsin! emoticon Så sant!


Skickat 2014-05-13 13:51.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Karin

Ja antingen vill man känna den doften, eller så håller man sig helt enkelt borta från de regionerna. Svårare än så borde det inte vara=)


Skickat 2014-05-13 15:24.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Tina (Beleza)
http://beleza-blogg.se

Älskar att jag kan läsa detta och samtidigt föreställa mig hela paketet med dialekt och gestikulering, kissade nästan på mig av skratt (behöver eventuellt deo). Och jag håller med dig in i minsta detalj. Why! liksom?


Skickat 2014-05-13 16:00.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Emelie

Hahahahahaha! Bästa recensionen jag läst på länge!
Nä, varför inte ta fram en deo/duschkräm så tar vi bort all lukt på en o samma gång på hela kroppen så slipper vi (andra) bekymra sig!
Haha, helt sjukt detta!


Skickat 2014-05-13 18:23.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
jojjo

tack för ett grymt bra inlägg!


Skickat 2014-05-13 20:04.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Du är så sjukt jäkla bra! Haha! emoticon


Skickat 2014-05-13 23:47.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Anna

Måste säg att jag inte håller med fullt ut. Jag förstår att det inte ska användas för att man ska lukta bättre för någon annan etc. Eller för att man ska lukta rosor där nere. Men för oss som har problem med lukt som kommer på två timmar efter duschning, trots svamptabletter, intimtvålar etc så är detta väldigt bra. Jag kan ha mina byxor i EN dag innan de luktar för mycket. Jag känner lukten när jag sitter ner ibland. Och tills jag hittar något annat som hjälper, tror det beror på min övervikt, tycker jag detta är ett bra alternativ för oss som faktiskt HAR problem där. Dock tycker jag inte att man behöver använda det om man inte har problem med lukt, det är en helt annan fråga. Fitta ska lukta fitta, och för oss där den inte gör det på rätt sätt pga någon obalans är detta super. Brukar t o m torka med intimservetter dagligen för att undvika det något liksom. Så ja.. Vissa BEHÖVER faktiskt det.


Skickat 2015-01-06 14:52.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar