Så här gör du

Sök bland recensionerna utifrån produkttyp, din åldersgrupp, testbetyg, hudtyp (om du letar hudvård), storleken på din plånbok, beauty-märke och om produkten är ekologisk. För att göra en sökning kryssar du i en eller flera rutor i sökrutorna nedan.

Gör du ingen sökning, visas recensionerna med den senast publicerade först.

Sök bland recensioner av skönhetsprodukter

 
  

Recenserade skönhetsprodukter

Comfort Zone – Sun Soul Milk SPF30

Totalt klibbfri sprej med grymt skydd för blekfisar

Kategori: Solprodukt

Hudtyp: Anti-age, Alla

Cirkapris: 295 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 beskrivs som en vattenresistent sprejlotion med högt UVA- och UVB-skydd. Vidare beskrivs den innehålla aktiva anti-aging ingredienser och ha en ultralätt konsistens som snabbt absorberas av huden.

Jag som testar är 40+, lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och blir nästan alltid röd innan jag ens börjar skifta mot någon annan färg än svagt ljusrosa. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Men mitt förhållande till solskydd är lite besvärligt, eftersom jag behöver det för att inte bränna mig om jag är ute en längre stund i solen, och jag avskyr att känna mig klibbig och glansig på huden. Jag upplever ofta att solkrämer, i större utsträckning än vanliga bodylotions och ansiktskrämer, inte helt sugs in i huden och jag känner mig lite klibbig på ytan. Men det händer också att jag upplever att en solkräm som initialt känns torr och mjuk på huden efter ett tag liksom kryper tillbaka upp på ytan och får mig att känna mig klibbig och glansig. Jag har en typisk kombinationshud som på vintern kan vara torr på kinderna, men nu på sommaren är mer normal och med en lite fetare t-zon. Kroppen är däremot ordentligt torr.

Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 kommer i en härligt knallig orange sprejflaska på 150 milliliter. Flaskan ger inte någon fin mist utan det är mer som att portionera ut duttar som man sedan får smörja ut. Men ett plus för att den kan spreja om man håller den upp och ner. Lotionen är lättflytande och mycket lätt att smörja ut och på mina torra armar och ben försvinner den på en gång, och jag tycker att huden känns mjuk och skön på huden. I ansiktet sugs den också snabbt upp men det tar lite längre innan jag känner mig helt torr och kladdfri, speciellt på de lite fetare områdena. Lotionen har en ganska framträdande blommig doft som dröjer sig kvar en stund.

Jag har testat Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 både vid mulet väder, inga problem alls, och vid riktigt soligt väder då jag suttit ute i direkt sol i flera timmar. I normala fall föredrar jag skuggan men vad gör man när det bjuds på sillunch och jordgubbstårta i solen. Jo, man hoppas att solskyddet levererar det de lovar, och det gör Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 verkligen. Trots direkt sol och mycket varmt väder så kände jag mig klibbfri och ordentligt skyddad. När jag sedan på kvällen tvättade av mig var jag inte röd utan hade snarare förvandlats från vitrosa till lätt beige. Woho! Vilken grej för en blekfis som mig.

På grund av den lite väl blommiga doften har jag mest använt Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 på armar, ben och dekolletage. Men den funkar även utmärkt i ansiktet. Jag upplever ofta att solskyddskrämer gör min feta t-zon sju resor värre och i kombination med varmt väder brukar det kännas som om jag doppat pannan i ett paket bregott. Men jag noterar glatt att Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 i alla fall inte gör situationen värre, den gör det inte bättre men jag är glad för det lilla.

Comfort Zones hemsida kan man läsa att Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 innehåller inga ingredienser som kommer från djur. Det står i och för sig inte uttryckligen på hemsidan att produkterna är veganska, men jag tänker att de borde vara det. Sin anti-ageing effekt får Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 från acerola extract, vilket är en antioxidant, och syntetiska peptider som har DNA-reparerande egenskaper och skyddar mot strålningsaktiverat åldrande. Dessutom innehåller den en rad återfuktande och uppmjukande ingredienser som tillexempel aloe vera och sheasmör.

Sammanfattningsvis tycker jag att Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 är ett grymt bra solskydd. Jag uppskattar den totalt klibbfria känslan och tillsammans med utmärkt solskydd är verkligen det här en toppenprodukt för mig som avskyr klibbiga krämer men ändå behöver ordentligt solskydd. Betyget blir en fyra.

Elw – Solcreme Ansikte SPF30

Okomplicerat solskydd med klibbfri känsla

Hudtyp: Normal/Kombinerad, Känslig

Cirkapris: 119 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag har testat Elw Solcreme Ansikte SPF30 från Apoteksgruppen under varm, svensk sommarsol. Jag som testar är 40+, lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och nästan alltid lite röd om jag är ute en heldag trots solskydd. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Men mitt förhållande till solskydd är lite besvärligt, jag behöver det för att inte bränna mig i direkt solsken men jag avskyr att känna mig klibbig och glansig på huden. Jag upplever ofta att solkrämer, i större utsträckning än ansiktskrämer, inte helt sugs in i huden och jag känner mig lite klibbig på ytan. Jag har en typisk kombinationshud, som på vintern kan vara torr på kinderna men nu på sommaren är mer normal och med en lite fetare t-zon. Något som många solskydd förvärrar. I min normala morgonrutin använder jag rengöring, serum och dagkräm, under testet har jag lagt Elw Solcreme Ansikte SPF30 ovanpå min vanliga dagkräm.

Elw Solcreme Ansikte SPF30 har både UVA- och UVB-skydd, är återfuktande och innehåller rapsolja med vitamin E som ger huden skydd och elasticitet. Krämen ska passa både normal och känslig hud.

Jag retar mig lite på den nya trenden att tala om vad en produkt INTE innehåller istället för att fokusera på vad den faktiskt innehåller och därmed vad den gör. Apoteksgruppens sida för Elw Solcreme Ansikte SPF30 är ett ypperligt exempel på sidor som irriterar mig. Väldigt lite info överhuvudtaget och i princip lika mycket info om vad som inte finns i som om det som finns, fast de talar ju i och för sig om två gånger att E-vitamin finns i krämen. Men dåliga beskrivningar åsido så går det ju bra att läsa inci om man är nyfiken på innehållet. Men jag hade föredragit att få veta vad de stoppat i sin kräm och varför i löpande text. Även om det finns återfuktande ämnen i Elw Solcreme Ansikte SPF30 har jag valt att använda den ovanpå min vanliga dagkräm då jag gärna vill ha lite anti-age effekt och det saknar Elw Solcreme Ansikte SPF30.

Elw Solcreme Ansikte SPF30 är en mycket okomplicerad kräm, den är helt doftlös. Jag skämtar inte, nästan lite läskigt, men den enda doft jag känner misstänker jag kommer från tuben för på huden doftar den noll. Det är lätt att smörja ut den tunna gulaktiga krämen, men det tar en liten stund innan den helt tas upp av huden. Jag tycker att den ger ett utmärkt skydd även den dag jag helt oplanerat befinner mig ute i full junisol utan chans att gå in eller gömma mig i skuggan. På kvällen är min annars vampyrvita hud lite lätt rosa men jag tycker inte att jag känner mig stram och bränd. Ett stort plus för Elw Solcreme Ansikte SPF30 är att den inte någon gång jag använder den får mig känna mig klibbig eller mer glansig än jag normalt blir. Annars tycker jag ofta att solskydd gör min redan feta t-zon ännu värre, men med Elw Solkräm ansikte SPF 30 är det problemet som vanligt. Att lägga en lätt makeup ovanpå går hyfsat. Jag tycker att det känns lite som att min primer, Porefessional från Benefit, glider runt lite och fäster inte lika fint som den brukar. Kanske också att underlaget inte riktigt håller sig fint lika länge som det brukar, men det är svårt att säga om det beror på Elw Solcreme Ansikte SPF30 eller det varma vädret.

Sammanfattningsvis tycker jag att Elw Solcreme Ansikte SPF30 är ett helt okej solskydd och jag uppskattar verkligen den klibbfria känslan. Klibbig hud är en deal breaker när det gäller solskydd för mig. Men jag hade kanske önskat mig lite mer vårdande egenskaper och jag känner att den kanske inte är det optimala valet om man vill lägga full makeup ovanpå. Men betyget blir ändå en stark trea.

Annemarie Börlind – Sun Anti-Aging Cream SPF 50

Ekologiskt och maxat solskydd för blek hud

Kategori: Solprodukt

Hudtyp: Anti-age, Torr

Cirkapris: 419 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50 är en ekologisk solkräm. Krämen är vattenfast och uppfyller kraven för skydd mot både UVA- och UVB-strålning, men innehåller inte de fysiska solskydden titandioxid och zinkoxid. Den ska ge en anti-aging effekt med hjälp av havtorn och E-vitamin och vara återfuktande med hjälp av sorbitol, pro-vitamin B5 och aloe vera.

Jag som testar 40+ med lite fina linjer i ögonvrån men inte direkt några rynkor, jag är lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och blir nästan alltid röd innan min rosavita hud börjar skifta mot en aningen mer smickrande beigebrun nyans. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Jag har en typisk kombinationshud, som kan vara lite torr på kinderna, speciellt på vintern men nu på sommaren är den mer normal och med en lite fetare t-zon. I min normala rutin använder jag på morgonen efter min rengöring, ett serum och en dagkräm, under testet har jag bytt ut min vanliga dagkräm mot Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50.

Jag har ett lite komplicerat förhållande till solskydd, lite som en hatkärlek. Jag använder alltid solskydd om jag vet att jag skall vara ute en längre stund, eftersom jag har lätt att bli röd håller jag mig helst i skuggan. Men jag avskyr att känna mig klibbig och glansig i ansiktet och har svårt att hitta en bra solkräm som funkar för mitt ansikte. Jag upplever ofta att solkrämer inte helt sugs in i huden och jag känner mig lite klibbig på ytan. Men det händer också att en solkräm som initialt känns torr och mjuk på huden efter ett tag liksom kryper tillbaka upp på ytan och få mig känna mig klibbig. Dessutom gör många solskyddskrämer min t-zon värre än den brukar vara, och jag blir glansig i ansiktet (och speciellt i pannan) fortare än normalt. De krämer som klarar kraven på inget kladd och glans vid normalt soligt väder brukar inte klara en riktigt varmt och solig dag.

Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  kommer i en tub på 75 milliliter och kostar 419 kronor. Krämen är ganska lättflytande och luktar inte speciellt mycket. Den är lätt att smörja ut och försvinner relativt snabbt in i huden, men efteråt känner jag mig lite fuktig och ”nysmord” i huden, en känsla som finns kvar ganska länge efteråt. Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  ger ett grymt bra solskydd. Jag som annars lätt blir röd kan, utan att jag ens blir minsta lilla rosa jobba ute i trädgården i full sol i fem timmar, och det utan att återapplicera kräm. Det är lite som om jag haft på mig en heltäckande hjälm hela tiden, toppen på röd och stram hud.

Men för mig så är Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50 en alltför kraftig kräm de dagar jag inte ligger med nosen i en rabatt. Om jag ska vistas bland folk vill jag gärna slippa bli blank i ansiktet. Men med Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  blir jag efter cirka en timme glansig i ansiktet och känner att jag vill använda ett blottingpaper över näsa och haka (och min panna ska vi inte tala om, det är inte alls en rolig syn). Att hålla på och torka sig i ansiktet för att slippa se ut som en oljad 80-talssolare är inte bara jobbigt, det borde dessutom försämra solskyddsfunktionen. Jag känner därför att jag vill bättra på solskyddet efter jag duttat bort glanset, vilket gör att jag blir mera glansig av den nya krämen. Lite av ett moment 22.

Sammanfattningsvis så är Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  ett mycket bra solskydd, kanske det bästa jag provat. Men för mig som har normal till fet hud på sommaren är den allt för kraftig och jag känner mig snabbt blank och ofräsch. Klibbig känsla på huden är verkligen en deal breaker för mig när det gäller solskydd. Men jag skulle gissa att för en torris är det här en fantastisk solskyddskräm. Men för mig funkar den bara om jag inte är bland folk utan är ensam med näsan ner i en rabatt eller med en bok i skuggan. Betyget blir en trea.

Evy – Daily UV Face mousse SPF30

Fluffig och dryg solskyddsmousse

Kategori: Solprodukt

Hudtyp: Torr, Känslig, Alla

Cirkapris: 199 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

EVY Daily UV Face Mousse SPF30 är ett solskydd i skumform för alla hudtyper, även den som har känslig hud. Moussen beskrivs skydda inte bara mot solen (UVA- och UVB-strålar) utan även mot påfrestningar från värme, vind och vatten. Moussen innehåller återfuktande hyaluronsyra, antioxidanter i form av C och E vitamin och allantoin som har en lugnande effekt på huden. Moussen är även vattenfast och sägs klara av handdukstorkning.

Förra sommaren blev EVY Daily UV Face Mousse SPF30 en av mina favoriter och jag använde den från topp till tå. Det är också den solskyddsprodukt jag använder när jag behöver mer solskydd än det än min dagkräm har. Så jag var super peppad på att testa EVY Daily UV Face Mousse SPF30 när jag fick den i handen. Jag som testar 40+ med lite fina linjer i ögonvrån men inte direkt några rynkor, jag är lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och blir nästan alltid röd. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Jag har en typisk kombinationshud som kan vara lite torr på kinderna, speciellt på vintern men nu på sommaren är den mer normal och med en lite fetare t-zon.

Jag har ett lite komplicerat förhållande till solskydd, lite som en hatkärlek. Jag använder alltid solskydd om jag vet att jag skall vara ute en längre stund, men eftersom jag har lätt att bli röd håller jag mig helst i skuggan. Jag avskyr att känna mig klibbig och glansig i ansiktet och har svårt att hitta en bra solkräm som funkar för mitt ansikte. Jag upplever ofta att solkrämer inte tas upp lika bra som en dagkräm och jag blir lite klibbig. Dessutom gör många solskyddskrämer min t-zon värre än den brukar vara, speciellt pannan, och jag blir glansig i ansiktet snabbare än normalt.

EVY Daily UV Face Mousse SPF30 kommer i en liten tryckbehållare, vilket är toppen för det betyder att bakterier och smuts inte kommer åt den och den håller sig fräsch till sista droppen. Ett litet tryck på munstycket ger en ganska rejäl boll med skum som räcker gott och väl till hela ansiktet, så den känns rejält dryg. Moussen doftar nästan lite som hårsprej men som tur är försvinner doften snabbt. Den försvinner snabbt in i huden, nästan så snabbt att jag tycker det är lite svårt att vara säker på att jag har smörjt in hela fejset. Jag har provat att använda EVY Daily UV Face Mousse SPF30 som den är ovan på min dagkräm och även ensam under en lätt makeup. På båda sätten funkar den utmärkt och jag tycker den ger mig ett bra solskydd även på soliga dagar.

Om jag skulle jämföra EVY Daily UV Face Mousse SPF30 med EVY Sunscreen Mousse som egentligen inte är en solprodukt speciellt för ansiktet men som jag använt innan testet, tycker jag inte att det är speciellt stor skillnad. Kanske att det blir bättre resultat när jag lägger en lätt makeup ovan på EVY Daily UV Face Mousse SPF30. Men jag tycker nog att på varma dagar gör EVY Daily UV Face Mousse SPF30 att jag blir ordentligt mycket glansigare än annars. Det är lite av en besvikelse, jag hade hoppats på att EVY Daily UV Face Mousse SPF30 skulle vara bättre. Men jag tror att på längre sikt borde EVY Daily UV Face Mousse SPF30 vara bättre då den innehåller mycket mer vårdande ämnen. Men om jag hade fått önska mig en uppgradering av produkten hade jag önskat en variant speciellt för fet hud och som mattar ned, så att man inte känner sig så glansig och klibbig i solvärmen. Så även om jag tycker EVY Daily UV Face Mousse SPF30  är en mycket bra produkt så är den inte perfekt för min hud, så betyget får bli en tre och sökandet efter den perfekta solskyddsprodukten fortsätter.

R+Co – TROPHY Shine + Texture Spray

Ger textur, absolut, men bidrar till frissigt och torrt hår

Kategori: Hårstyling

Cirkapris: 329 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

R+Co är ett kollektiv av hårstylister och agerar ’think tank’ för att leverera nya, spännande och utmanande produkter. Hårstylisterna står därför i centrum av märket och samverkar för att hylla hår och dess kultur. Alla produkter ska vara ’treatment’ orienterade, med fokus på hår- och hårbottenhälsa.

Jag testade R+Co TROPHY Shine + Texture Spray (som även har märkningen vegan) i drygt en månad. Denna produkt ska göra så att håret ser ungt, fräscht och realistiskt ut. Och som de själva uttrycker sig i produktbeskrivningen, "vem gillar inte shiny things?”. TROPHY ska ge en känsla av klassiskt, glansigt, friskt hår genom volym och glans. 

Jag som testar har lockigt, alternativt vågigt hår (beroende på produkterna jag använder), med en tendens för friss. Mitt hår är skulderbladslångt och halva är behandlat, halva inte. Generellt skulle jag beskriva mitt hår som kräset och jag har en minimal hårrutin. Som många andra med lockigt hår så blir mitt lätt torrt och textur är något jag inte behöver anstränga mig för att få, men då marknadsföringen av denna produkt fokuserade på glans, ingredienser som är mjukgörande samt att märkets filosofi sätter hårets och hårbottens hälsa i framkant kände jag att jag kanske äntligen hittat en stylingprodukt som inte skulle ge mig krispigt hår och dreads dagen efter. Jag testade produkten i enlighet med den video som fanns att tillgå i samband med produkten på R+Co’s egna hemsida. I videon visas två användningstekniker; med och utan värmeverktyg, den ena med TROPHY sprayad i hårbotten och utkammad, den andra sprejad från rot till topp. 

R+Co TROPHY Shine + Texture Spray kommer i snygg förpackning och jag tyckte att själva sprejen var fantastisk- jämn, lätt och finfördelad. Jag gillar märkets filosofi och var optimistisk till TROPHY. Jag uppskattar att den är vegansk och innehåller UV-skydd men tyvärr så är detta inte alls något som fungerade för mig och min hårtyp. Varje dag under den tiden jag testade TROPHY blev jag tvungen att tvätta håret, vilket är för ofta för min smak. Tyvärr var det oundvikligt då mitt hår blev torrare, gav mig tovor och dreads och bidrog med en allmänt krispig känsla. Var var glansen och de mjukgörande faktorerna? 

Under perioden jag testade R+Co TROPHY Shine + Texture Spray började jag fundera på om roten i problemet kanske var att produkten inte var menad för min hårtyp. Nu har R+Co dock inte specificerat hårtyper TROPHY skulle passa mer eller mindre bra för, men modellen i instruktionsvideon hade rakt hår så jag bad en vän med, rakt, blankt, lent hår testa. Hen använder oftast inte stylingprodukter men är väldigt förtjust i denna. Håret fick jättefin textur men blev lite torrt, strävt och svårt att borsta dagen efter, lite likt en saltvattensprej. Hen tyckte om den som en stylingprodukt för kvällar när man vill känna sig lite snygg men inte för dagligt bruk.

En anledning till att TROPHY för mig (en person som redan har torrt hår) kändes torr är förmodligen att den första ingrediensen i ingredienslistan är alcohol denat, något som är vanligt i hårstylingprodukter. Har du känslig hårbotten eller torrt hår så skulle jag därför stanna långt borta från denna produkt. För mig kändes det aningen lustigt att ett företag som R+Co, som ska sätta hår- och hårbottenhälsa i fokus, och som väljer att eliminera så många andra potentiellt skadliga ämnen väljer att ha ett bevisat uttorkande ämne som första ingrediens i en produkt som ska ge glans och göra att håret ser friskt ut.

Tyvärr inget för mig.

Keune – Blend Prep Spray

Sprej med imponerande ingredienser

Kategori: Hårstyling

Cirkapris: 175 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Keune grundades 1922 av den holländske kemisten Jan Keune, vilket betyder att märket Keune fyllde 95 år i år. Trots att Keunes produkter idag används i över 70 länder och av hundratals hårstylister så är företaget fortfarande familjeägt och drivet. Jag har testat Keune Blend Prep Spray. Blend är en linje stylingprodukter som kretsar kring individualitet där du, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån, ska kunna framhäva dig själv. Oavsett om du använder hårtork, platt- eller locktång kan du förbereda håret med hjälp av denna mångsidiga produkt. Denna sprej ska både skydda mot värmeverktyg samt förlänga hållbarheten av din styling.

Själv använder jag inte så ofta värmeverktyg, och därför inte prep-produkter, då mitt hår är lockigt och lätt blir torrt och slitet. Jag är 26 år och mitt hår går till skulderbladen och topparna är blonderade. Då det naturligt är torrt så gör jag vanligtvis inte så mycket mer än tvättar och tillför fukt. Jag har använt Keune Blend Prep Spray ungefär en gång i veckan i drygt en månad på lite olika sätt, i blött och torrt hår, i samband med styling samt efter styling som en typ av fixeringsprej.

Keune Blend Prep Spray kommer i snygg, stilren förpackning. Detta är min typ av produkt och den fungerar som den ska. Med detta menar jag att Keune inte lovade guld och gröna skogar. Detta är ett stylingverktyg i sprejform och det är det produkten kan hjälpa till med. De menar att frisyren håller längre, vilket den gör, att den innehåller polymer som ska skydda mot värme, vilket den gör. Utöver detta innehåller den även som utlovat multivitaminskomplex som är fantastiska ingredienser för både hår och hud. Bäst av allt, enligt mig, är att de dessutom menar att du kan använda produkten lite som du vill, utifrån dina behov. Då Keune Blend Prep Spray innehåller en del ingredienser som är menade att bibehålla frisyren använde jag den även som en hårsprej. Detta innebär dock att om du inte föredrar den känslan som kommer med många fixeringsprodukter så är detta inte en produkt för dig. Jag tror dessutom att den funkar ännu bättre och kan användas på fler sätt om du inte har lika torrt och frissbenäget hår som jag har. Om jag får klaga på något önskade jag att själva sprejfunktionen var mjukare och mer finfördelad så det blev ännu lättare att använda produkten. Jag föredrar Keune Blend Prep Spray som en stylingprodukt för de där dagarna då jag har lite extra tid och vill vara lite extra snygg. Dock är mitt hår för torrt för att kunna använda den dagligen. 

Comfort Zone – Hydramemory Eye Gel

Gelé för trötta ögon

Kategori: Ögonkräm

Hudtyp: Torr, Alla

Cirkapris: 425 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Comfort Zone Hydramemory Eye Gel beskrivs som en fräsch och återfuktande gel som bidrar med lindring för trötta ögon samt motverka svullnad och mörka ringar. Märket Comfort Zone fokuserar på pelarna ’hud', ’vetenskap' och ’själ' i skapandet av sina produkter. De samarbetar med ett team av doktorer och vetenskapsmän för att skapa effektiva innovationer inom hudvård. Deras filosofi grundar sig i att då hudvårdsprodukter ska ge näring till huden så måste det reflekteras med noggrannhet i valet av ingredienser.

Comfort Zone Hydramemory Eye Gel ska passa alla oavsett hudtyp men rekommenderas extra till de som sitter mycket framför en dator, som flyger mycket, de med kontaktlinser samt personer som lider av trötthet och sömnbrist. Comfort Zone har valt att utesluta silikoner, parabener, mineraloljor, artificiella färgämnen, animaliska produkter samt parfym och istället fokusera på naturliga ingredienser och växtextrakt med antioxidanter. 

Jag som testar är 26 år gammal, har några fina linjer under ögonen i inre ögonvrån samt mörka ringar under ögonen. I övrigt har jag inget att klaga på, jag anser att jag har normal hud runt ögonen (alltså ej torr eller oljig) och har inte heller några problem med svullnad. Trots detta har jag en mindre samling ögonprodukter hemma från märken som Clinique, Mizon och The Ordinary. 

Efter att ha läst beskrivningen given av Comfort Zone själva om Hydramemory Eye Gel verkar fokus först och främst ligga i fukt och uppiggning. Det är en fuktgelé, en dubbelåterfuktare (som de kallar det). Dessutom ska själva utformningen av produkten hjälpa trötta ögon då gelen distribueras via en metallapplikator som ska bidra med omedelbar kylande effekt. Comfort Zone Hydramemory Eye Gel är lättare än en ögonkräm vilket gjorde att den absorberades snabbt in i huden. Dessutom gör detta att underögonområdet känns återfuktat och fräscht efter appliceringen. Gelén fungerar även underbart under smink. En stor fördel, enligt mig, är att denna produkt även går att applicera på det övre ögonlocken, vilket är fördelaktigt för de som har torra partier där. Som alla ögongeléer/krämer/serum jag testat hittills påverkar inte heller denna mina mörka ringar under ögonen. Tyvärr. Det positiva med Comfort Zone Hydramemory Eye Gel är att de inte lovar så mycket, vilket leder till att man som konsument slipper bli besviken. Här finns inga magiska suddgummin som ska radera ut rynkor eller elixir som ska vrida tillbaka tiden. Den bidrar med återfuktning och får trötta ögon att vakna till. Jag anser dock att om man lider av trötthet eller sömnbrist finns det bättre hjälpmedel än ögonprodukter.

Jag har testat Comfort Zone Hydramemory Eye Gel i drygt en månad både morgon och kväll enligt instruktionerna.Comfort Zone Hydramemory Eye Gel kommer i en liten mjuk tub på 15 milliliter. När jag först öppnade produkten och såg metallapplikatortippen var jag väldigt exalterad och förväntansfull. Trots att jag äger både ögongeléer, serum samt krämer så har de aldrig kommit i en förpackning som ser så innovativ ut. Dock kan skenet bedra. Hålet där gelén trycks ut från är lokaliserad i metallapplikatorns topp, detta gör tyvärr att produkten blir svår att sprida ut enligt instruktionerna. Eftersom öppningen inte sitter i mitten drar metallapplikatorn något i huden vilket i sin tur kan leda till rynkor. Detta gjorde mig lite besviken då designen marknadsfördes som behaglig att använda. Problemet gick att undvika genom att antingen först applicera gelén på annan yta, exempelvis ovansidan av handen, täcka applikatorn i gelén, och sedan försiktigt föra metalldelen kring ögonkonturen. Det andra sättet var att följa instruktionerna men trycka ut mer gel. Då det specifikt rekommenderades att använda en liten mängd (samt med tanke på prissättningen av denna produkt) skulle jag rekommendera den första tekniken. Den "kylande och uppiggande effekten” som denna produkt ska ge anser jag vara till största del tack vare metalldelen. Det finns många så kallade depuffinginstrument som tack vare materialet är kalla, det vill säga det är utformningen av produkten snarare än dess innehåll som bidrar med denna effekt. Själv har jag tidigare lagt en sked i kylen och uppnått samma känsla- ett budgettips till er som vill spara en slant.

Som jag sagt innan så gör produkten i princip det den lovar, men till vilket pris? Jag använder normalt sett The Ordinary.s ögonserum Argireline Solution 10% samt Caffeine Solution 5% +EGCG vilka båda påminner mycket omComfort Zone Hydramemory Eye Gel. Argireline Solution 10% har identisk konsistens och Caffeine Solution 5% +EGCG har liknande funktion. Alla tre har dessutom samma resultat på mig. Jag gillar verkligen denna produkt men jag kommer inte köpa den själv då den kostar sex gånger så mycket för hälften så mycket produkt som något som kan ge mig samma resultat. 

Elemis – Hydra-Boost Serum

Torr hud? Här har du ett recept för mjukgörning och fukt

Hudtyp: Torr

Cirkapris: 695 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Elemis Hydra-Boost Serum är ett kliniskt bevisat, omedelbart återfuktande serum för alla hudtyper som ger näring och mjukgör. Den ska hjälpa till med att stärka hudens fuktbarriär, reducera transepidermal fuktförlust, samt behålla fukten. Detta för att ge ett återfuktat, mjukt och smidigt resultat. ”Elemis är där naturens vetenskap möter hudens”.

Jag som testar är 26 vårar och har en helt okej hud, om man då inte räknar det där lilla problemet fukt. Ända sedan jag flyttade tillbaka till Sverige efter att ha bott i Kambodja har min hud ändrat skepnad, från normal till en torris. I början hade jag mestadels problem på vintern men allt eftersom tiden gått har det migrerat in i vår och sommar och nu är jag en torrboll på heltid. Min hud har även svårt att absorbera vissa produkter vilket betyder att inte räcker med att kladda på en härlig fet kräm utan jag måste istället jobba i många tunna lager och föredrar därför när fukten kommer i form av toner, essens eller serum. 

Elemis Hydra-Boost Serum kommer i snygg, stilren förpackning på 30 milliliter och ger en känsla av spa och professionalitet. Själva produkten distribueras via pump; vilket gör den smidig och förhindrar onödigt kladd. Serumet i sig är tjockare och mer opak än vad jag är van vid. Vid första anblick påminde Elemis Hydra-Boost Serum mer om en lätt kräm än ett serum men i kontakt med huden smälter den nästan och verkar helt absorberas. 

De enda instruktionerna man får är att Elemis Hydra-Boost Serum ska appliceras innan ansiktskräm och gärna två gånger dagligen. Till en början uteslöt jag alla mina andra serum som jag ibland, beroende på hur min hud känner sig, gillar att cocktaila. Med andra ord, jag rengjorde mitt ansikte, använde toner, sedan Elemis Hydra-Boost Serum, och avslutade med en ansiktskräm. Detta gjorde jag i två veckor. Efterföljande veckor valde jag att lägga till en essens samt att använda mer än ett serum, beroende på tiden på månaden samt väder och humör. Jag valde även att testa på detta sett då jag ville se hur Elemis Hydra-Boost Serum gillade andra produkter. 

Kort och gott så gillar jag detta serum starkt. Jag gillar det för mina lata dagar när jag vill skära ner på antalet produkter jag använder. Jag gillar den då den direkt återfuktar, lätt absorberas, ger ett omedelbart resultat då huden känns smidig och mjuk. Jag gillar den dessutom då den fungerar bra med andra produkter såväl hudvård som smink. 

Däremot gillar jag inte att den tar slut så fort som den gör. I jämförelse med andra serum jag har i min samling är denna inte alls dryg, vilket förmodligen kommer leda till att jag inte kommer använda den dagligen utan vid behov då min hud är extra törstig. Jag har nu använt den i ungefär en månad och jag har enbart en tredjedel kvar. Jag har andra serum från bland annat märket The Ordinary samt LJH, på 30 samt 10 milliliter, som fortfarande ej är tomma trots att jag använt dem i över tre månader. Vidare är jag tyvärr inte helt tillfreds med ordningen av ingredienserna de valt. Över 30 ämnen är listade varav parfym kommer in på tionde plats. Tyvärr är det inget jag personligen föredrar. Om den inte står precis i slutet får de gärna eliminera doften helt och hållet för min del. Det som stör mig ännu mer är att de fyra ingredienser de i första hand lagt vikt på (kininsyra, dhateloolja, neréfrön samt hyaluronsyra) existerar alla i mindre mängd en parfymen. Dessa fyra kommer in på plats 14 (neréfrö), 18 (hyaluronsyra), 19 (dhateloolja) samt 21 (kininsyra). Denna ordning visar dock inte hur mycket eller lite av dessa ingredienser produkten innehåller men det förekommer procentuellt i mindre mängd än parfym, något som känns knepigt för mig. Dock skriver Elemis på sin hemsida att deras produkter är byggda på naturliga produkter och aromatiska blandningar. Trots att jag inte anser att parfym han någon plats i centrum av en produkt eller dess filosofi så är det i varje fall inget de hymlar med. Min hud som kan reagera på lite allt möjligt hade inget problem med denna formulering. 

Trots det ifrågasättbara så gör Elemis Hydra-Boost Serum det den påstår och den har lämnat min hud mjukare, smidigare och så vitt jag kan säga mer återfuktad än innan. Jag tycker verkligen om denna och skulle absolut rekommendera den till dig vars största problem är yttorrhet. 

Add:Wise – Badsalt Flower

Rätt trist och doftar inte tillräckligt

Kategori: Spa/bad/dusch

Hudtyp: Alla

Cirkapris: 185 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag skäms inte för att säga det, inte det minsta: jag älskar spa. Hemmaspa som bortaspa, I don't care. Det är något speciellt med känslan av ett varmt, väldoftande bad, härliga masker, välgörande krämer. Gärna allt på en gång. Och gärna mycket. Och gärna med en lyxig feeling. Jag avslutar ofta veckan på söndagskvällen, eller påbörjar beroende på hur man ser det, hemma i badrummet med bad, skrubber, ansiktsmasker, krämer. Tar dessutom gärna ett bad någon gång under veckan också för att slappna av, få upp värmen, slippa dammsuga. Finns alltid en anledning att ta sig ett bad.

Badsalt kan vara mysiga i och med att de kan vara otroligt väldoftande och de kan också vara väldigt avslappnande. Badsalt kan också vara väldigt tråkiga och odoftande. Add:Wise Badsalt Flower tillhör dess värre den senare kategorin. Det är jättefint med torkade blommor i (vilket i och för sig orsakade en mindre översvämning på badrumsgolvet genom att täppa till brunnen, två gånger), det är det. Och det doftar gott i den något plastiga burken men den doften är snabbt övergående och själva badet är rätt trist. Dessutom så tar det rätt lång tid innan själva badsaltet smälter i det varma vattnet. Det hjälper inte att Add:Wise Badsalt Flower, som är en limited edition, säljs till förmån för organisationen Desert Flower som kämpar mot kvinnlig könsstympning. Nej, är man ute efter ett badsalt skulle jag hellre satsa på Dr Haushkas Moor Lavender Calming Bath Essence eller The Organic Pharmacys Arnica Soothing Muscle Soak, två väldoftande badsalt som gör en ordentligt avslappnad. Betyget för Add:Wise Badsalt Flower blir en medioker trea. 

 

Apoliva – Argan & Almond badolja

Otroligt mysig doft

Kategori: Spa/bad/dusch

Hudtyp: Torr, Alla

Cirkapris: 89 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag skäms inte för att säga det, inte det minsta: jag älskar spa. Hemmaspa som bortaspa, I don't care. Det är något speciellt med känslan av ett varmt, väldoftande bad, härliga masker, välgörande krämer. Gärna allt på en gång. Och gärna mycket. Och gärna med en lyxig feeling. Jag avslutar ofta veckan på söndagskvällen, eller påbörjar beroende på hur man ser det, med ett hemmaspa med bad, skrubber, ansiktsmasker, krämer. Tar dessutom gärna ett bad någongång under veckan också för att slappna av, få upp värmen, slippa dammsuga. Finns alltid en anledning att ta sig ett bad.

Även om jag är en frekvent baderska så var det länge sedan jag använde någon badolja. Det finns ju så mycket andra roliga produkter man kan ha i badet numera. Själva förpackningen av Apolivas Argan & Almond Badolja känns enkel men fin i sin utformning. Tycker Apoliva lyckats få den att matcha produkten och priset på ett bra sätt. Badoljan innehåller en blanding av argan-, mandel- och aprikosolja som ska vara både ren- och mjukgörande. Jag häller i produkten medan jag spolar upp badet, som man ska. Huruvida de blir de föreskrivna två matskedar eller inte låter jag vara osagt, jag använder ögonmått och känsla när det kommer till badprodukter. Badoljans mandeldoft är otroligt mysig men jag hade nog gärna velat att den doftade mer. Och längre. När badet börjar svalna stiger jag upp, avslappnad men inte speciellt mjuk utan det blir till att smörja in sig efteråt.

Det blir en trea för Apolivas Argan & Almond badolja. En trevlig, väldoftande badolja till bra pris. Men inte mycket mer än det.

 

Björn Axén – Organic Universal Styling Cream

Universalkräm som lovar mycket, mycket mer än den möjligen kan hålla

Kategori: Hårstyling

Cirkapris: 220 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Björn Axén Organic Universal Styling Cream utlovar kanske inte guld och gröna skogar, men däremot nästan allt annat. Underverk, faktiskt! För ALLA hårtyper! Ja, det står precis så i produktbeskrivningen. Krämen, som är återfuktande, ska skapa volym där det behövs, definiera lockiga hår, ta bort friss och förbättra textur.

Jag som testar har lockigt och torrt hår, ner till ungefär axlarna. Mitt hår är tunt och jag har helt enkelt varken särskilt många hårstrån eller särskilt tjocka. Tack vare lockarna ser det tjockare ut än vad det är men jag är ständigt på jakt efter den perfekta stylingprodukten som ger volym och lockar samtidigt som den definierar lockarna och ger fukt.

Tyvärr så är inte Björn Axén Organic Universal Styling Cream den sensationella produkt som man skulle kunna tro.

För mig gör den inget vad gäller friss eller lockdefinition – eller ja, det är inte riktigt sant – den gör inget BRA gällande detta. Den ger dock mer volym och ett rejält burr av frissiga smålockar och det är tyvärr inte alls vad jag eftersträvar med min frisyr. Av återfuktning märker jag dessvärre inget alls. Vilket är både synd, och lite märkligt med tanke på alla fuktbindare och oljor i innehållsförteckningen.

Björn Axén Organic Universal Styling Cream kommer i en tub på 100 milliliter med ett irriterande skruvlock som inte är så lätt att skruva av och på, jag hade föredragit något mer praktiskt. Den har ganska tjock konsistens, och stark doft av bergamottolja. Den kanske ger mirakelresultat för någon annan, men inte för mig. En svag trea i betyg.

L’Oreal – TecniArt Hollywood Waves Waves Fatal

Rosa gelékräm är en snabb genväg till lyxiga Hollywoodlockar!

Kategori: Hårstyling

Cirkapris: 159 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

L’Oréal Professionnel Tecni.Art Hollywood Waves Waves Fatal är en lockgelé som är till för att skapa Hollywood-vågor i håret. Det finns fler produkter i serien, och jag har tidigare testat lockkrämen L’Oréal Professionnel Tecni.Art Hollywood Waves Siren Waves som är en lite mjukare kräm som ger (ännu) mindre stadga. 

Jag som testar är 41 och har tunt, torrt och lockigt hår, ungefär axellångt. Jag behöver ha i fuktgivande produkter för att inte få alltför frissigt hår, och har oftast också någon typ av lockkräm för att få extra fin frisyr. Mitt hår är rejält självlockigt snarare än vågigt. Tack vare lockarna ser det mycket tjockare ut än vad det är men jag är ständigt på jakt efter den perfekta stylingprodukten som ger volym och lockar samtidigt som den definierar lockarna och ger fukt.

L’Oréal Professionnel Tecni.Art Hollywood Waves Waves Fatal kommer i en snygg retrodesignad rosa och svart tub med bra snäpplock, och den innehåller generösa 150 milliliter. Jag har testat den dels som enda produkt och dels efter ett leave-in balsam eller kräm för extra fukt. Det senare fungerar absolut bäst på mig – håret behöver både fukt och stadga för att lägga sig riktigt snyggt och framför allt för att hålla sig så. Men jag gillar verkligen L’Oréal Professionnel Tecni.Art Hollywood Waves Waves Fatal som styling, det blir fina och hållbara lockar, utan friss. Håret blir inte heller krispigt hårt utan håller sig mjukt, blankt och studsigt. Stort plus för det – det blir faktiskt högsta betyg!

Caudalie – VineActiv Energizing and smoothing eye cream

Ger dig piggare look!

Hudtyp: Anti-age, Torr

Cirkapris: 395 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Caudalie VineActiv Energizing And Smoothing Eye Cream är en ögonkräm som ska ta bort rynkor och mörka ringar under ögonen, samt göra huden kring ögon (och läppar om man så vill) mjuk och slät. Den innehåller peptider, ett antal antioxidanter, c-vitamin, e-vitamin och lakrits. Den lovar att man ser mer vaken ut även om man fuskat lite på sömnfronten. Krämen kommer i en söt liten ljusgrön tub, som innehåller ganska generösa 15 milliliter. 

Jag som provat är 41, och har kombinationshy med mycket yttorrhet. Jag har inte några stora bekymmer med ålderstecken, men börjar få lite fina linjer kring ögonen och ibland känner jag mig svullen och lite mörk i området. Jag tycker att Caudalie VineActiv Energizing And Smoothing Eye Cream har gett rätt bra resultat – huden känns fräsch och återfuktad och möjligen lite mindre puffig också. Den är också lätt att sminka över, utan att bli kakig eller kladdig – en viktig egenskap för en ögonkräm som man använder dagtid.

Stort plus också för att Caudalie VineActiv Energizing And Smoothing Eye Cream doftar lätt och gott, och har en skön gelékonsistens som snabbt går in i huden utan att kladda. Kanske är Caudalie VineActiv Energizing And Smoothing Eye Cream inte tillräckligt aktiv om man har stora problem med mörka cirklar och rynkor men för mig är den riktigt bra. Jag ger den en stark fyra i betyg.

Chanel – Hydra Beauty Flash Instantly Hydrating Perfecting Balm

Lyxig askungekräm som verkligen levererar!

Kategori: Primer ögon/ansikte, Dagkräm

Hudtyp: Känslig, Alla

Cirkapris: 575 kr

Prisgrupp: Lyx

Betyg:

Chanel Hydra Beauty Flash Instantly Hydrating Perfecting Balm är nånstans mittemellan hudvård och smink, på så vis att det både vårdar huden och gör dig omedelbart supersnygg. Det är en slags primer, men med mer vårdande och fuktgivande egenskaper. Helt klart har Chanel sneglat på Clarins ikoniska Beauty Flash Balm som är en liknande produkt och en mer välkänd askungekräm.

Jag som testar är 41 och har en knepig kombinationshy som lätt känns torr och tråkig och får tilltäppta porer och småfinnar alldeles för lätt. Jag vill ha mycket lätta underlagskrämer, som helst inte syns alls, eftersom jag är fräknig och inte vill täcka huden helt. Jag har testat Chanel Hydra Beauty Flash Instantly Hydrating Perfecting Balm både som primer och faktiskt, istället för underlagskräm helt och hållet. En tub innehåller 30 milliliter och den kunde gärna fått vara dubbel så stor för helst vill jag använda den varje dag. Så bra är den!

Chanel Hydra Beauty Flash Instantly Hydrating Perfecting Balm är lätt och sjunker direkt in i huden. Den doftar inget särskilt, men behagligt av lyxig hudvård. Jag tycker att den både jämnar till och slätar ut och gör huden lugn och bekväm – faktiskt långt över förväntan. Den är utmärkt som primer, då den ger ett snyggt och slätt underlag som är lätt att utgå från. Jag tycker inte den gör hållbarheten längre på min foundation, dock. Men favoritanvändningen för mig är nog faktiskt istället för foundation helt och hållet – jag pudrar bara lite över, och sen på med ögonsmink och kinder.

Jag är som ni hör riktigt imponerad av Chanel Hydra Beauty Flash Instantly Hydrating Perfecting Balm och kommer helt klart se till att alltid ha en back-up av denna härliga produkt. Betyget kan inte bli annat än det allra högsta, trots den väl tilltagna prislappen: 5. Här får man vad man betalar för.

Mavala – Aqua Plus Multi-moisturizing Sleeping mask

Skön nattmask som ger mycket fukt och slätare hud

Kategori: Ansiktsmask

Hudtyp: Torr, Känslig

Cirkapris: 325 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag trodde i min enfald att Mavala enbart gjorde nagelprodukter men så är alls icke fallet. De har en serie med hudvård som heter Swiss Skin Solution, och jag har fått testa en härlig nattmask som heter Mavala Aqua Plus Multi-Moisturizing Sleeping Mask. Den kommer i en tub på 75 milliliter och har en sval gelékonsistens och luktar friskt och gott. Nattmasker är tänkta som en intensiv nattkräm, och har ofta en hög koncentration av aktiva ingredienser. Trenden kommer som så mycket annat från Sydkorea, och det är roligt att se att även europeiska märken tar efter.

I ingredienslistan för Mavala Aqua Plus Multi-Moisturizing Sleeping Mask hittar jag bland annat tre sorters hyaluronsyra (med olika molekylstorlek) som effektivt plumpar huden, och ett koncentrat av malvablomma som ska verka lugnande på huden. Jag kan säga att detta definitivt ger effekt för mig. Jag som testar är 41 och har yttorr hud med benägenhet att få igentäppta porer. Jag gillar att använda olika typer av peeling, och jag har den allra ljusaste hudtypen som direkt blir röd av solen.

När jag testar Mavala Aqua Plus Multi-Moisturizing Sleeping Mask upplever jag att jag vaknar med en slätare hud, jämnare hudton och mindre rödhet – den är särskilt bra efter att jag fått lite för mycket sol. Då behöver ju huden extremt mycket fukt, så en effektiv behandling under natten passar mig perfekt.

Jag är jättenöjd med Mavala Aqua Plus Multi-Moisturizing Sleeping Mask och skulle gärna prova fler produkter från märket.

Supermood – Youth Glo Babyface Mask

Effektiv lystergivande mask från nytt, coolt finskt märke

Kategori: Ansiktsmask

Hudtyp: Torr, Normal/Kombinerad, Känslig

Cirkapris: 463 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Supermood är ett för mig helt okänt finskt märke, som grundades av en modell och tv-kändis. Idén är en holistisk approach till skönhet, och man använder många naturliga ingredienser. Jag har testat Supermood Youth Glo Babyface Mask som är en ansiktsmask som ska ge ungdomlig lyster och strama åt åldrande hud. Jag som testar är 41 och älskar att använda ansiktsmasker av alla de slag. Min hud är yttorr men får lätt igentäppta porer och en del finnar.

Supermood Youth Glo Babyface Mask innehåller bland annat mint, havtorn, grönt te och gingko biloba som ska i tur och ordning fräscha upp och lugna ner, tillföra c-vitamin, och skydda mot fria radikaler och minska rodnaden i huden. Masken innehåller också bentonitlera, nyponfröolja och en rad andra saker – bland annat parfym, för den som är känslig för det. Många av ingredienserna är ekologiska men inte alla.

Masken kommer i en rejäl tub med 75 milliliter. Den är ganska tjock och vit och luktar inte av något speciellt, och konsistensen är ganska fet. Jag läste slarvigt först och fick för mig att detta var en nattmask men den går ju inte alls in i huden och torkar inte heller så det var rätt uppenbart efter några minuter att detta var något som skulle tvättas bort. Det gör att den inte är så väldigt enkel att skölja av utan jag fick gno ganska ordentligt för att bli av med allt.

Det finns också en matchande peelingprodukt som ska användas före masken, men den har jag inte testat. Däremot har jag provat Supermood Youth Glo Babyface Mask efter just syrapeeling, och den är jättebra på att lugna ner huden. Rodnader lägger sig och huden känns ren, återfuktad, och med fin lyster. En riktig askungemask, faktiskt! Jag har testat den två gånger i veckan och varje gång får jag fint resultat. Den fungerar lika bra på egen hand, utan peeling innan, men jag tycker om att få bort alla döda hudceller innan jag lägger masken. Skulle jag önska något vore det en trevligare konsistens, och doft, nu känns det lite som att kladda in ansiktet med barnsalva…

Trots det, betyg fem från mig och jag ser fram emot att testa mer från Supermood.

Cleerplus – Cleerplus

Svidande innovation mot småsår och blåsor

Kategori: Övrig hudvård

Cirkapris: 99 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus, Barn

Betyg:

”En riktigt bra svensk idé”, står det på Cleerplus hemsida. Ja, det kanske är en bra idé. Men det är inget vidare genomförande. Låt mig berätta: Tanken är en filmbildande gelé som man lägger på små sår eller blåsor, insektsbett med mera. Det blir då en skyddande film som en barriär – eller ett plåster, fast smidigare och mer följsamt. Jag som är 40 år kanske inte får jättemycket sår men som tvåbarnsmamma är det minst sagt en produkt som låter relevant. Båda mina barn har dessutom känslig hud och får ganska lätt små sprickor eller sår, som dessutom inte läker så lätt. Kort sagt lät Cleerplus Cleerplus som en perfekt produkt för oss barnfamiljer. 

Instruktionen säger att man ska lägga på ganska tjockt av Cleerplus Cleerplus, 2-4 mm, som en bubbla över såret, och så ska det torka i minst 20 minuter. Cleerplus Cleerplus får inte komma i kontakt med kläder, och det går lätt att tvätta bort med vatten. Innehållsförteckningen är kort: etanol denat (det vill säga alkohol), hydroxipropylcellulosa (vilket jag antar är det som är filmbildande) och så, av någon outgrundlig anledning, mintolja. Som luktar starkt av mint. Min katt blev helt galen, hon måste ha trott att det var kattmynta. Mycket märkligt.


Min första tanke när jag läste ingredienslistan var att det där låter som att det kan svida rätt rejält. Tyvärr hade jag rätt. Inom kort fick jag ett litet sår på fingret och beslöt mig för att testa Cleerplus. Aj, aj. Det svider riktigt mycket, betydligt mer än själva såret. Det är också svårt att lägga på ett tjockt lager, det verkar nästan försvinna av sig självt, och jag ser knappt spår av det. Däremot doftar den mint, länge. Mycket.

Effekten då? Njae. Det är ganska svårt att ha den på tillräckligt mycket tror jag, men det beror kanske på var såret sitter. I och med att produkten är helt vattenlöslig så åker den ju av stup i kvarten, och man får lägga på igen. Med ny svidande känsla, tack tack.

Jag har inte testat Cleerplus Cleerplus mot munsår, men enligt recensioner på deras hemsida ska den vara väldigt bra mot det – det kanske är därför produkten innehåller mintolja, tänker jag nu? För mig är det inte ett aktuellt användningsområde.

Cleerplus Cleerplus kommer i en liten tub på 4 ml, och den är inte jättedryg. Men å andra sidan svider den så pass att jag kommer dra mig för att använda den. En svag tvåa i betyg.

Apoliva – Gel-to-oil rengöring

Mer olja än gelé i denna prisbelönta rengöring från Apotekets eget märke

Kategori: Ansiktsrengöring

Hudtyp: Normal/Kombinerad

Cirkapris: 119 kr

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Apoliva, Apotekets egna märke, har precis lanserat en serie nya rengöringsprodukter. Jag har testat Apoliva Gel-to-Oil Rengöring som kommer i en praktisk pumpflaska på 150 milliliter. Jag som testar är 41 och använder nästan alltid oljebaserade rengöringar som första steg, och följer sedan upp med en löddrande tvålbaserad rengöring. Oljebaserade är suveräna på att lösa upp smuts och smink och jag tycker nog att det är ett måste faktiskt. Jag var riktigt nyfiken på Apolivas Gel-To-Oil Rengöring efter att ha läst många recensioner, det verkade så praktiskt att produkten hade en gelékonsistens som sen smälte till olja på huden.

Men i praktiken vet jag inte riktigt om det stämmer. Jag tycker inte att Apoliva Gel-to-Oil Rengöring är så geléig, utan mer som olja helt enkelt. Kanske inte riktigt lika rinnig som en del andra av de rengöringsoljor jag testat, men inte heller så tjock som gelé normalt är. Oavsett så är den lätt att få ut ur flaskan, och lätt att gnida in i huden också. Den är lite kort i konsistensen, så jag tycker att jag behöver mer än de andra oljor jag testat. När man tillsätter vatten blir den lite mjölkig, precis som min favoritolja från Sensai, och är sen lätt att skölja bort. Jag använder alltid ett steg två efter olja, för att få huden riktigt ren. Teoretiskt kanske man inte behöver det men jo – jag tycker ändå det. I synnerhet med denna produkt, för jag tycker att den lämnar en viss hinna efter sig. Kanske sköljer jag inte tillräckligt noga? Det räcker i alla fall med en liten skvätt av någon löddrande rengöringsprodukt för att få bort det sista.

Jag tycker Apoliva Gel-to-Oil Rengöring är riktigt bra, och prisvärd. Den kunde haft lite härligare doft – den har en lite märklig höaktig doft– men det är väl en bagatell. För min del kommer jag nog fortsätta med min favoritolja från Sensai, men det här är ett budgetvänligare alternativ som dessutom är lättare att resa med eftersom det är en bra förpackning med låsbar pump. Jag ger betyg 4.

Bioderma – Sensibio Mild Cleansing Foaming Gel

Effektiv och mild rengöring för känslig hy

Kategori: Ansiktsrengöring

Hudtyp: Känslig

Cirkapris: 199 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Det här är en rengöringsgelé för känslig hud från märket Bioderma. Jag förknippar det märket framför allt med micellärvatten, som är deras riktiga stjärnprodukt, men de har förstås mycket mer än så. Jag har tidigare testat ögongelé och solskydd från Bioderma.

Den är ytterst mild, och doftar ingenting alls – inte ens tvål. Sensibio är Biodermas serie för riktigt känslig hud, och den är alltså oparfymerad. Jag är 41 och har egentligen inte jättekänslig hud. Jag har kombinationshud med en hel del yttorrhet men också en benägenhet att få igentäppta porer och finnar. Jag vill ha rengöring som verkligen gör rent, men utan att torka ut.

Bioderma Sensibio Mild Cleansing Foaming Gel är en klar gelé, och den löddrar väldigt lite. Jag tycker att den kan vara lite svår att skölja bort, det krävs rikligt med vatten. Mer lödder hade varit önskvärt. Jag använder den antingen som den är, på morgonen, utan något annat innan. På kvällen, om jag behöver ta bort makeup, använder jag oftast en dubbelrengöring – först en rengöringsolja eller kräm, och sedan en löddrande rengöring. Då fungerar den här bra, även om den alltså kräver mycket sköljande. Den tar bort alla spår av smuts och smink, och lämnar huden ren och mjuk men inte ett dugg stram. Jag känner mig inte alls torr, vilket annars kan vara rätt vanligt efter steg två i rengöringen.

Jag har också blivit riktigt förtjust i att använda BiodermaSensibio Mild Cleansing Foaming Gel som handtvål, och tycker att den lämnar händerna rena men inte torra på något vis. Pluspoäng för den praktiska pumpen, och en generöst stor flaska på 200 milliliter. Den kommer att räcka länge!

Sensai – Ultimate The Emulsion

Megadyr kräm som tillför mycket fukt

Kategori: Dagkräm, Nattkräm

Hudtyp: Torr, Normal/Kombinerad

Cirkapris: 2400 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag som testat har mogen hy som är yttorr med en del stora porer på kind och haka. Jag har inte några direkta linjer förutom runt ögonen men en del pigmenteringar finns på kinder och panna. Min hud är torrare på vintern när jag jobbar framför dator i torr inomhusmiljö. Jag ställer höga krav på min hudvård och skulle önska att jag hittade en ultimat kräm som rättar till min hud på det sättet jag vill. I väntan på att hitta den krämen prövar jag mig fram och jag använder en del syror i min hudvård och även produkter som innehåller hyaluronsyra.

Sensai Ultimate The Emulsion är en 24-timmarskräm som passar mogen-, bland- och normal hy. Det är en anti-age emulsion som ska stimulera alla viktiga processer i huden och stimulera cellförnyelsen. Den ska även revitalisera och skydda mot fria radikaler samt bevara fukten i huden. Den är så lätt i konsistensen att den även kan användas i ögonområdet vilket är bra om man inte vill ha en separat ögonkräm.

Sensai Ultimate The Emulsion är en lätt men inte mesig lotion. Jag använder oftast en kräm som är tjockare i konsistensen så jag trodde inte den här emulsionen skulle tillföra mig något men så fel jag hade. Flaskan är i glas (inte så bra) och känns väldigt tung och gedigen med en pumpfunktion som pumpar rätt mängd med ett lätt tryck. Konsistensen är lätt och doftar neutralt och det behövs bara en liten mängd till hela ansiktet. Jag har använt den morgon och kväll efter dubbelrengöring och det är en ljuvlig emulsion. Den sjunker snabbt in i huden utan att lämna kladd efter sig. Huden blir verkligen återfuktad och len. Jag märker ingen effekt på pigmenteringar eller mina porer men det utlovas ju inte heller. Däremot upplever jag min hud spänstigare och mera följsam. Jag har använt Sensai Ultimate The Emulsion under våren och jag tycker att min foundation inte sitter lika bra som den brukar. Jag tror det är för att emulsionen återfuktar min hud så mycket så min foundation liksom släpper från huden efter en halv arbetsdag. På min hud tror jag definitivt att den här emulsionen är mer för höst- och vinterklimat så efter sju veckors testperiod ställer jag den åt sidan tills vädret blir kallare och bistrare igen då jag kommer att plocka fram den och låta den stå längst fram i badrumsskåpet.

Jag rekommenderar Sensai Ultimate The Emulsion varmt till någon med torr hud eller till någon med normal hud men som behöver lite extra fukt till vintern. Jag tror det är en av de härligaste krämer jag har använt om man tänker att det är en fuktgivare. För pigmenteringar, linjer, rynkor och anti age i övrigt behövs någon annan kräm. Priset är dock en stor nackdel eftersom det är megalyx med en megalyxig prislapp. Men känns plånboken tillräckligt tjock någon gång är den definitivt värd att prova eftersom den gör underverk för fuktfattig hy och dessutom känns dryg.

Visar 1-20 av 4 368 träffar.
Antal per sida
Sida av 219