Så här gör du

Sök bland recensionerna utifrån produkttyp, din åldersgrupp, testbetyg, hudtyp (om du letar hudvård), storleken på din plånbok, beauty-märke och om produkten är ekologisk. För att göra en sökning kryssar du i en eller flera rutor i sökrutorna nedan.

Gör du ingen sökning, visas recensionerna med den senast publicerade först.

Sök bland recensioner av skönhetsprodukter

 
  

Recenserade skönhetsprodukter

Lindarome – Havsbris

Kosttillskott och serum för pigmentförändrad hud

Kategori: Serum, Övrig hudvård

Hudtyp: Normal/Kombinerad, Känslig

Cirkapris: 698 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Lindarome Havsbris ska vara en klargörande och lystergivande hudvårdsduo. Den består av ett serum och ett kosttillskott. Produkterna ska passa hy med tendens till ojämn pigmentering. De ska även passa mogen hy eller hy i obalans.

Kosttillskottet är tabletter som ska tas två vid varje måltid. Det innehåller enligt förpackningen stärkande och renande havsalger och bakteriestammen Lynside Pro GI+. Algerna ska stärka och ge huden näring inifrån. Bakteriestammen ska bidra till att balansera tarmfloran så att tarmarna lättare kan tillgodogöra sig essentiella näringsämningen och transportera dem vidare ut till hudcellerna. Många gånger beror en grå och glåmig hudton enligt Lindarome på obalans i tarmarna eller näringsbrist.

Lindarome Havsbris innehåller extrakt från havsalger och krassegroddar. Det ska vara klargörande och ge en jämnare hudton samt en klar och ren lyster genom att balansera melaninproduktionen. De mineralrika havsalgerna är enligt tillverkaren även kända för sina renande egenskaper vilket ska ge huden en fräsch och klar ton. Dessutom ska kollagenstimulerande peptider från antarktisk lera tillsammans med näring från bruna havsalger återfukta på djupet och bidrar till att reparera huden från UV-skador. Serumet ska även stimulera förnyelsen av de yttre hudcellerna samtidigt som det bidrar till en jämnare hudton genom att motverka ojämn pigmentering till följd av exempelvis UV-skador eller åldersfläckar.

Jag som testar har fått lite pigmentering i ansiktet efter en sommargraviditet. Huden är något instabil, den är yttorr men också fet och får lätt reaktioner som kvisslor och utslag. Jag är 33 år gammal med begynnande rynkor.

Jag testar produkterna under en månad, det är så länge som de 60 tabletterna i förpackningen med kosttillskott räcker. Serumet har jag fortfarande kvar av när testperioden är slut och fortsätter att använda morgon och kväll eftersom det är en trevlig bekantskap. Jag börjar med det.

Lindarome Havsbris kommer i en förpackning om 30 milliliter. Den har en smidig pump som är lätt att dosera med. Det är lättflytande och går snabbt in i huden utan att lämna en klibbig eller synlig hinna. Jag upplever inte att efterföljande krämer och makeup reagerar på dess formula på något sätt, jag har inte problem med att produkter rullar av. Det har en tydlig och vad jag uppfattar som blommig doft (som dock enligt hemsidan är hallon och melon) som jag tycker försvinner på huden. Tabletterna är av standardstorlek för vitamintabletter och ska sväljas hela så dem har jag inte så mycket att säga om.

Jag uppskattar att märket har en ambitiös hemsida med frågor och svar från en hudterapeut och utförlig information om produkterna och tänket bakom. Särskilt gillar jag miljöaspekten utan djurtester och med minimerade förpackningar. Men hur fungerar själva produkterna?

Efter sex veckors användning av serumet och en månad med tillskottet tycker jag att huden känns återfuktad och har en ny klarhet. Jag har pigmentförändringar på överläppen som inte har blivit värre trots sol. Självklart har jag dock även hög SPF i ansiktet så jag kan inte helt säkert säga att det beror på produkterna. Jag kan inte heller se om min hud har reparerats från UV-skador som utlovat eftersom sådana ligger mer på djupet. Jag gillar dock serumet och den återfuktade känslan och jag ser ingen hudförsämring. Jag tycker också att serumet känns relativt drygt. Kosttillskottet tycker jag är svårt att uttala mig om, det är möjligt att det bidrar till hudförbättringen men det känns som att det mest är serumet som ger känslan på huden än kosttillskottet inifrån huden. Det är dock såklart svårt att veta.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa Lindarome Havsbris igen men tycker att priset är lite i högsta laget för den diskreta effekten. Å andra sidan bör man ge just den här typen av produkter lång tid att verka så jag skulle ändå kunna tänka mig att chansa på att de fungerar och köpa igen för att undersöka saken. Ett medelbetyg men trevliga produkter!

Tweezerman – Pedro Callus Stone

Bra men dyr fotfil

Kategori: Övrig hudvård

Cirkapris: 249 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Tweezerman Pedro Callus Stone är en dubbelsidig fil för skadade och torra fötter. Filen består av en grov sida som ska minska förhårdnader och en fin sida som ska jämna ut huden. Handtaget ska vara bekvämt och ge maximal kontroll. Filen är av keramisk sten och ska vara hållbar.

Tweezerman Pedro Callus Stone ska användas efter att man har mjukat upp fötterna i varmt vatten. Medan huden fortfarande är mjuk och fuktig ska den hårdare ytan användas för att skrubba bort extra torr och död hud. Sedan ska man använda den motsatta mildare sidan för att jämna ut huden under fötterna och runt tårna.

Jag som testar har problem med förhårdnader som lätt blir sprickor och behöver hålla efter mina fötter regelbundet med vård. Jag filar vanligtvis med Scholls elektriska fil. Tweezermans fotfil har ett smalt vält handtag som jag tycker är lite för smalt för att vara skönt att hålla i. Hela filen är också ganska tung vilket jag inte gillar. Filens ytor är bra att fila med, de känns rejäla och hållbara. Jag gillar också att den är spetsig så att det finns en smal spets som man kan komma åt med. Den tar som utlovat bort förhårdnader och ojämnheter. Jag uppskattar att den är lätt att tvätta och inte har en massa springor där gammal hud kan samlas. Jag vet inte hur hållbar den är men tycker att den känns som ny under hela testmånaden.

I samma omgång testar jag Depend Dubbelsidig Fotfil. I jämförelse tycker jag att Depend Dubbelsidig Fotfil är bättre för mig. Den är kortare och lättare och därmed smidigare att förvara. Den är också skönare att använda eftersom den är lättare och har ett bredare handtag som är räfflat och inte slätt. Dessutom är Depend Dubbelsidig Fotfil betydligt mer prisvärd. Dock tycker jag att Tweezerman Pedro Callus Stone verkar vara av högre kvalitet, den är snyggare och stenarna är större.

Depend – Dubbelsidig Fotfil

Bra och prisvärd fotfil

Kategori: Övrig hudvård

Cirkapris: 79 kr

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Depend Dubbelsidig Fotfil ska effektivt ta bort döda hudceller och ojämnheter. Den keramiska filen ska vara värmetålig och ha lång hållbarhet. Den har en grov och en mindre grov sida.

Fotfilen ska användas efter att man har mjukat upp fötterna i varmt vatten. Jag som testar har problem med förhårdnader som lätt blir sprickor och behöver hålla efter mina fötter regelbundet med vård i form av fil och kräm och fotbad. Jag filar vanligtvis med Scholls elektriska fil men tycker att Depends Dubbelsidig Fotfil är ett bra alternativ. Det ergonomiskt välvda handtaget är skönt att hålla i åt båda håll. Även den grova sidan känns relativt skonsam men inte bekostnad av resultatet som är bra av båda sidor. Depend Dubbelsidig Fotfil är helt enkelt väldigt bra och smidig att använda. Den tar som utlovat bort förhårdnader och ojämnheter. Jag uppskattar att den är lätt att tvätta och inte har en massa springor där gammal hud kan samlas. Jag vet inte hur hållbar den är men märker ingen försämring i funktion på den månad jag testar den.

I samma omgång testar jag Tweezerman Pedro Cellus Stone. I jämförelse är Depend Dubbelsidig Fotfil bättre för mig. Den är kortare och lättare och därmed smidigare att förvara. Den är också skönare att använda eftersom den är lättare och har ett bredare handtag som är räfflat och inte slätt. Dessutom är Depend Dubbelsidig Fotfil betydligt mer prisvärd.
 

Rebecca Stella – Weapon Of Choice Waterproof Eyeliner Pencil

Riktigt vass eyeliner

Kategori: Eyeliner

Cirkapris: 149 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag är lite förvirrad över namnet, kanske heter Rebecca Stella Weapon Of Choice Waterproof Eyeliner Pencil, trots att detta står på förpackningen, Rebecca Stella Weapon Of Choice Waterproof Stylo som det står på hemsidan. Oavsett så är det en vattenfast eyeliner som ska skapa ett skarpt och exakt kattöga.

Att Rebecca Stella Weapon Of Choice Waterproof Eyeliner Pencil är vattenfast är verkligen ingen överdrift. Jag testar min penna på handryggen för att se hur spetsen är och blir rätt förvånad när strecket är kvar i mer än två dygn, trots duschar och handtvättar. Imponerande!

Själva pennan är också vass, filtspetsen ger bra med färg och är lagom hård och väldigt lätt att måla med. Den ger ett rätt smalt streck vilket jag uppskattar. Färgen är pigmentrik och mattsvart. Och den sitter som sagt som berget.

Jag älskar den! Den slår min vanliga favorit från Isadora Gel Eyeliner Waterproof. Det är väldigt smidigt med färgen i pennan istället för i en separat flaska, den är lättanvänd, prisvärd och ger ett grymt resultat. Alla rätt! Plus dessutom för att sminket från Rebecca Stella är cruelty free. Jag hittar den dock bara i svart, skulle gärna sett den i brunt eller varför inte i roliga färger. Jag skulle ha köpt direkt!

Boots No7 – Stay Perfect Amazing Eyes Pencil

Kass kajal

Kategori: Eyeliner

Cirkapris: 99 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Boots No7 Stay Perfect Amazing Eye Pencil ska glida på lätt och ge intensiv färg som sitter kvar hela dagen, eller iallafall upp till tolv timmar som det står i en annan del av produktinformationen. Det kanske är en dag, vad vet jag. Den ska vara vattenfast. Den finns i flera färger men jag testar svart.

Jag som testar använder ofta kajal och har testat mig igenom stora delar av marknaden. Mina favoriter är egentligen filtpennor men jag använder också vanliga pennor som denna. Boots No7 Stay Perfect Amazing Eyes Pencil glider verkligen på lätt, den är som smör. Det gör också att den är svår att måla precist med. Jag föredrar lite hårdare pennor för en mer exakt linje. Den här är liksom redan suddad när den appliceras. Den sitter heller inte alls på så bra som utlovat, för mig sprider den sig väldigt snabbt och den sitter inte alls på plats när man blir varm. Den skaver också av under dagen och blir fläckig. Jag upplever den inte alls som vattenfast.

Jag trivs som kanske framgår inte alls med Boots No7 Stay Perfect Amazing Eyes Pencil. Faktiskt gör den mig bara irriterad så nu när jag har testat den ett par gånger kommer den att åka i soporna, jag tänker inte ens anstränga mig med att ge bort den till någon för jag vet inte vem som skulle gilla den. Eftersom den inte sitter på plats kan man inte ens använda den som bas eller ögonskugga vilket jag tänker att man hade kunnat om den bara var mjuk.

Den här kajalen är visserligen billig, men lägg hellre dina pengar på en bättre produkt. Till exempel Rebecca Stella Weapon Of Choice Waterproof Eyeliner Pencil som är lätt att måla med och sitter som berget.

John Frieda – Luxurious Volume Core Restore Conditioner

Okej balsam, inte mer

Kategori: Balsam

Cirkapris: 99 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

John Friedas Luxurious Volume Core Restore Conditioner ska användas till fint och tunt hår som enligt tillverkaren ofta saknar protein som är nödvändigt för styrka och fyllighet för att hålla håret på plats. Till skillnad från traditionella balsam har Luxurious Volume Core Restore Conditioner enligt produktinformationen en innovativ, transparent formula med Protein-Strenght Complex. Det ska ge en vårdande och utredande effekt utan att tynga ner håret - för maximal volym.

Jag som testar John Friedas Luxurious Volume Core Restore Conditioner har relativt långt, nedanför axlarna och ner på halva ryggen, torrt och tunt hår som definitivt kan behöva styrka och fyllighet. Balsamet ska enligt förpackningen användas efter schampot i samma serie, det ska appliceras i vått hår och sköljas ur väl. Jag testar både efter det rekommenderade schampot och mitt vanliga (ett volymschampo från Bed Head) och tycker att effekten blir bättre med John Friedas Luxurious Volume Core Restore Shampoo och Conditioner tillsammans. Då får håret en rejäl boost och blir större och liksom uppblåst, det är som att hårstråna fylls ut både i sig själva och mellan varandra. Jag tror att effekten mest hänför sig till schampot men balsamet tynger inte ned och verkar hjälpa till att hålla volymen upp överlag. När jag testar det tillsammans med mitt vanliga schampo blir effekten inte lika tydlig även om det är ett bra volymbalsam även på egen hand.

John Friedas Luxurious Volume Core Restore Conditioner kommer i en smidig tub på 250 milliliter, jag gillar tub för balsam som ofta är trögflytande eftersom det är lätt att få dem att stå bra i duschen så att man kan få ut det sista. Just den här produkten är emellertid inte så trögflytande. Balsamet luktar gott och faktiskt ganska annorlunda från schampot i samma serie vilket är tur för mig som har synfel. Förpackningarna är nämligen rätt svåra att se skillnad på i en våt immig dusch och produktinnehållet står med rätt små bokstäver. Produkterna ser också likadana ut i handen eftersom båda är genomskinliga. Det senare är för övrigt enligt produktinformationen en innovation, det är dock lite oklart för mig på vilket sätt det är positivt eftersom jag hellre hade sett skillnad på dem.

Fylligheten som John Friedas Luxurious Volume Core Restore Conditioner ger är alltså bra. Styrkan däremot vet jag inte riktigt med. Jag upplever att håret blir ganska torrt, vilket jag ofta upplever med volymprodukter i mitt torra hår. Det känns inte särskilt starkt. Inte heller över en tids användning blir det någon skillnad i styrka.

Allt som allt är det här en bra produkt till ett bra pris som jag kan tänka mig att köpa igen. Jakten på det perfekta volymbalsamet är dock inte över!

John Frieda – Luxurious Volume Core Restore Shampoo

Bra volymschampo

Kategori: Schampo

Cirkapris: 99 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

John Friedas Luxurious Volume Core Restore Shampoo ska passa fint och tunt hår. Dessa saknar enligt märket ofta protein som är nödvändigt för styrka och fyllighet för att hålla håret på plats. Schampot ska maximera volym och vitalitet samt rengöra skonsamt.

Jag som testar har tunt och fint ofärgat hår ned på halva ryggen, en kalufs som ofta blir platt och fet i hårbotten men torr i längderna. Det första som slår mig när jag testar John Friedas Luxurious Volume Core Restore Shampoo är hur otroligt dryg produkten är, definitivt frisörschamponivå om inte bättre. Lukten är diskret och fräsch och sitter inte i särskilt länge. Hela schamponeringen är en trevlig upplevelse, schampot används som de flesta andra, appliceras i blött hår och sköjs sen väl ur. Min enda invändning som glasögonbärare är att schampo står i minimal text på flaskan och balsamet i samma serie kommer i en i stort sett identisk förpackning vilket gör att jag får stå och kisa i duschen för att inte ta fel. Onödigt! Jag ser inte ens exceptionellt dåligt, kan tänka mig att de med ännu sämre syn måste sätta en flagga på om de ska lyckas ta rätt.

Men volymen då? Mycket bra! Jag märker skillnad redan efter första användningen, håret blir stort och hårstråna känns större och som att de har fått en utfyllnad. Utsläppt hår är stort och vilt och även i tofs ser håret utfyllt ut. Håret känns också lite torrare och sprödare än vanligt, det är lite skatbovarning om man är ute i blåst. Jag trivs dock bra med volymeffekten och tycker att resultatet i stort är tillfredsställande. Det enda jag kanske hade önskat var mer glans men glansprodukter skulle väl kunna tynga ner lite kan tänkas. Jag tycker också att håret håller volymen bra, jag drar ut på att tvätta det igen en dag längre än jag brukar eftersom det fortfarande håller sig stort och fräscht och inte ligger ner som en fet hjälm.

John Friedas Luxurious Volume Core Restore Shampoo ska enligt rekommendation på flaskan användas tillsammans med balsamet i samma serie. Jag tester att använda schampot både med och utan detta och tycker egentligen att resultaten blir nästan likvärdiga. Möjligen är det så att mitt vanliga balsam (ett från Bed Head för torrt och skadat hår) tynger ner håret mer än vad John Friedas Luxurious Volume Core Restore Conditioner gör och att det rekommenderade balsamet därför ger ett bättre resultat.

Allt som allt ett väldigt bra resultat till ett bra pris, den smidiga tuben är på 250 milliliter. Jag kommer att köpa igen! Tillsammans med en glanssprej. 

Comfort Zone – Remedy Toner

Fungerade bäst på dagen

Kategori: Ansiktsexfoliering

Hudtyp: Känslig

Cirkapris: 325 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Comfort Zone Remedy Toner är ett ansiktsvatten i sprejform som lovar att lugna och stärka huden och rekommenderas till känslig hy som lätt blir röd. Produkten kan dels använda dagtid då den sprejas över hud som har smink, eller som avslutning i en rengöringsrutin.

Jag som testar ha en normal hy, med viss tendens till oljiga partier i t-zonen, samt att den är känslig och kan vid användning av vissa produkter få finnar.

Produkten kommer i en enligt mig praktisk pump och sprejen är väldigt finfördelad när den sprejas ut. Jag har provat Comfort Zone Remedy Toner på två sätt, som toner på kvällstid samt som ansiktssprej på dagtid.

Under den första delen av testet har jag använt den kvällstid som toner som det sista steget i min rengöringsrutin innan jag applicerade ansiktskräm. Jag sprayade då Comfort Zone Remedy Toner på en bomullstuss som jag sedan dragit över huden och jag upplever en viss kladdighet i huden efter detta. Huden ser lugnare ut innan jag går och lägger mig. Dagen efter första användningen så ser jag några finnar på kind och kring hakpartiet och de fortsätter att dyka upp under hela den testperioden.

Under den andra delen av testen har jag använt Comfort Zone Remedy Toner som lugnande toner dagtid, dels över hy med endast dagkräm, men även på hud jag har smink på. Comfort Zone Remedy Toner lägger sig fint på huden och om jag använt smink vid tillfället så upplever jag inte att det rört på sig. Huden blir lugnad, visserligen lite glansig men det lägger sig snabbt. Under denna delen av testet upplever jag att jag får färre finnar.

Sammanfattningsvis vill jag tillägga att den är lite för mesig för mig för att passa in i min hudvårdsrutin kvällstid, men den är på min hud bäst som lugnande produkt dagtid.

Innehåller 200 milliliter. 
 

Palina – Calm Down Mask

Gav testpersonen finnar

Kategori: Ansiktsmask

Hudtyp: Normal/Kombinerad, Alla

Cirkapris: 595 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Palina Calm Down Mask är en ansiktsmask som riktar sig till alla hudtyper. Den lovar att dämpa rödhet i huden, stärka hudens naturliga barriär samt återställa hudens fuktbalans.

Jag som provar Palina Calm Down Mask har precis passerat 30 år, min hud är normal med viss glansighet i t-zonen. Dock är min hy känslig och kan vid användning av viss hudvård få finnar.

Palina Calm Down Mask kommer i en praktisk tub där jag lätt kan klicka ut en lämplig mängd mask för täcka hela ansiktet. Masken har en lätt, fräsch och blommig doft. Då jag som sagt har en känslig hy om lätt reagerar på olika produkter använder jag den endast fem minuter den första gången. Masken känns len på huden och jag märker knappt av den under verkningstiden. Jag upplever att den inte riktigt försvinner då jag tvättar bort den med bara varmt vatten som det står på instruktionen så jag använder lite mild ansiktsrengöring för att få bort det sista innan jag applicerar min ansiktskräm. Känslan efteråt är ungefär som innan masken, huden ser lite lugnare ut men inte så pass mycket att någon annan än jag skulle märka det.

Dagen efter däremot har jag fått flertal finnar som fortsätter att dyka upp det nästkommande två dagarna för att sedan försvinna. En vecka senare prövar jag masken igen och låter den verka tio minuter med samma resultat och så fortsätter det tyvärr varje gång jag prövar den. Jag upplever att min hy ser okej ut efter att jag prövat masken, men dagarna efteråt dyker det alltid upp några finnar.

För mig fungerade den här masken tyvärr inte alls, efter att jag använt den är huden lite lugnare, men de finnar jag får dagen efter fungerar inte alls för mig.

Innehåller 50 milliliter. 

Exuviance – Optilight All-Over Dark Spot Minimizer SPF25

En produkt som håller vad den lovar

Kategori: Dagkräm

Hudtyp: Normal/Kombinerad, Akne/Rosacea

Cirkapris: 549 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Exuviance Optilight All-Over Dark Spot Minimizer SPF25 är en dagkräm som lovar att minimera ojämn hudton samt förebygga uppkomst av nya pigmentfläckar. Den lovar även att exfoliera lätt och bryta upp pigmentsamlingar, samt minimera rynkor och linjer. Den lovar även att minska intensiteten hos befintliga fläckar och förebygga uppkomsten av nya.

Jag som testar Exuviance Optilight All-Over Dark Spot Minimizer SPF25 passerade nyligen 30-årssträcket och har i flera år haft problem med akne. Med hjälp av bra hudvård har de finnar jag tidigare haft minskat i mängd och de djupa cystliknande finnarna har försvunnit och när jag numer får finnar är de mer ytliga. Detta har efterlämnat spår i min hud, dels i form av ärr i men även som röda pigmentfläckar på panna, haka och kinder. Min hud är vid testets start en klassisk blandhy, normal med lätt oljighet i t-zonen.

Exuviance Optilight All-Over Dark Spot Minimizer SPF25 kommer i en väldigt praktisk pump som är lufttät och allteftersom jag använder den så krymper den i omfång. En enligt mig väldigt bra förpackning då jag inte behöver peta ned fingrarna i produkten och att jag kan lätt anpassa mängden kräm jag få ut.

Vid första applicering applicerar jag Exuviance Optilight All-Over Dark Spot Minimizer SPF25 i hela ansiktet och känner hur den lägger sig jämt på huden och den masseras in lätt i huden. Jag som annars kan reagera lite då jag prövar nya produkter märker inget och de finnar jag annars brukar få bara timmar efter att jag prövat en ny produkt uppkommer inte.

Några veckor in är de större röda fläckarna mindre röda och då jag väl får en finne så märks den inte av lika mycket. De små röda ärren är färre, men har inte försvunnit helt. Jag märker för varje vecka som går att min hy blir klarare och framförallt lugnare. I slutet av tuben när den varit en trogen vän i över tre månader är min hy jämnare, lugnare och min hud har gått från att vara nen blandhy till att vara i princip i hudtypen normal. Huden ser klarare ut, men har fortfarnade en del mindre röda fläckar. 

Exuviance Optilight All-Over Dark Spot Minimizer SPF25 har under de lite mer än tre månaderna jag använt den hjälpt till att ta bort en del av det årtal av akne och hudproblem orsakat, min hud är fortfarande inte i perfekt skick då jag har en del midre prickar på kinderna. Men det som den gjort gör att jag är nyfiken på de framsteg jag kan få om jag fortsätter att använda produkten och det kommer jag att göra.

Kiehl's – Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment

Torkade ut huden alldeles för mycket

Kategori: Övrig hudvård

Hudtyp: Akne/Rosacea, Alla

Cirkapris: 280 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Kiehl's Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment är en riktad kräm som lovar att snabbt eliminera uppkommande uppbrott och dämpa rödhet. Produkten ska appliceras på ett rengjort ansikte och rekommenderas att den ska användas en gång per dag. Vid behov kan den användas upp till tre gånger per dygn.

Jag som testar Kiehl's Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment har en känslig hy som tidigare varit väldigt aknebenägen, numer är den mer normal men kan efter att ha använt vissa produkter reagera med att jag får finnar.

Produkten kommer en praktisk tub och med ett lätt tryck så får jag ut en liten mängd. Jag använder mitt ringfinger och nuddar lätt på huden där jag har finnen som ska behandlas. Vid applicering svider det lite i huden, därefter lägger den sig lugnt på huden och är still där. Produkten är svagt beige och så jag är väldigt ljus i huden så syns den lilla mängden kräm som en färgad dagkräm på huden just där jag applicerat.

Dagen efter syns inte produkten på huden, men efter att jag applicerat smink så börjar mitt smink att krackelera just där jag dagen innan applicerat krämen. Jag verkligen ser hur krämen torkat ut huden just där krämen varit applicerad. En till effekt av att det yttersta hudlagret blivit så pass torrt över finnen är att det bildas som ett lock och finnen fortsätter att växa underifrån.

På mig så dämpar Kiehl's Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment endast inflammationen på ytan av huden och inflammationen i huden förblir aktiv. Detta med resultatet att finnen fortsätter att växa i huden och det bildas ett torrt lock på huden som sedan blir till en sårskorpa.

Jag har vid flertal gånger gjort jämförelsen att då jag fått två finnar applicerat på den ena och använt min vanliga hudvård utan punktbehandling på den andra. Oavsett mängden punktbehandling jag applicerar så uppkommer samma resultat att finnen utan punktbehandling läker mycket fortare.

Innehåller 20 milliliter. 

Blithe – Pressed Serum Tundra Chaga

Inte särskilt dryg

Hudtyp: Anti-age, Känslig

Cirkapris: 510 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Tundra Chaga Pressed Serum är en hybrid av serum och fuktkräm från det koreanska märket Blithe. Det ska återfukta, mjukgöra och göra huden fastare. Innehållet är till största delen extrakt av en svamp som heter chaga (i Sverige heter den sprängticka) som sägs ha unikt mycket antioxidanter och näringsämnen (jämfört med andra svampar) som har en positiv inverkan på huden.

Burken innehåller 50 milliliter, och krämen ska passa för normal och torr hud. Blithe Tundra Chaga Pressed Serum är lite geléaktig i konsistensten, har en gråbeige färg och en mild och behaglig doft. Den är smidig att applicera och absorberas fort av huden.

Jag som testat är drygt femtio år och har torr och lite känslig hud. Jag tycker att Blithe Tundra Chaga Pressed Serum återfuktar huden väl, den fyller mina behov av dagkräm ( i alla fall under den varmare årstiden när min hud är lite mindre torr än annars). Blithe Tundra Chaga Pressed Serum är behaglig att absorbera, går snabbt in i huden och ger en bra grund för eventuell makeup. Jag får applicera ganska generöst för att det ska kännas tillräckligt, den är inte särskilt dryg på en torris. En helt okej dagkräm, och multitasking produkter är ju toppen i alla fall för oss lata och stressade. Den får följa med till landet i sommar och fungera som hudvård före solskyddet. Trots mina berömmande ord blir betyget 3, det finns helt enkelt både bättre och sämre fuktkrämer för torrisar. Hade jag haft normal hud hade jag kanske gett ett högre betyg.

Mádara — Ultra Purifying Mud Mask

En enkel tub med bra effekt

Kategori: Ansiktsmask

Hudtyp: Normal/Kombinerad

Cirkapris: 259 kr

Prisgrupp: Mellan

Ekologisk

Betyg:

Mádara är ett ekologiskt hudvårdsmärke från Lettland. Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask beskrivs som en djupt rengörande detox-mask formulerad med nordisk skogssjölera, lavender, vattenkrasse och algae för att rena och samtidigt vårda huden. Den ska verka klargörande och vårdande genom att absorbera överflödig olja, dra samman porer och reducera risken för hudinflammation och akne. Leran sägs binda och avlägsna toxiner och tungmetaller i huden, och vitaminer ska pigga upp och leran håller huden återfuktad. Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask är vegansk, fri från nötter, glutenfri och är inte testad på djur samt godkänd av ECOCERT. Ecocert är en fransk märkning för naturliga och ekologisk produkter där kraven för ekologisk kosmetik enligt Ecocerts standards är:
- Minst 95 procent vegetabiliskt och naturligt innehåll
- Minst 10 procent ekologiskt innehåll av de 95 procenten
- Max 5 procent syntetiskt innehåll, som ej är med på "förbudslistan". Det vill säga inga SLS, mineraloljor, silikoner, PEG med mera. 

Jag som har testat Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask är 37 år, har blandhy som lätt blir blank, men kan vara yttorr, och älskar ansiktsmasker av alla dess slag, allt från exfolierande, utrensande och fuktgivande. Jag har testat många lermasker genom åren, både rosa leror, illaluktande sådana och färska från varma källor. Jag föredrar lermasker som inte stramar i stil med Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Black Mask, men kan även uppskatta effekten av exempelvis Glamglows masker även om de torkar stelt.

Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask kommer i en 60 milliliter ljusgrön plasttub med skruvkork och silvertext. Den är lätt att dosera med en tjockare krämig slät konsistens, men är något svårare att fördela jämt i ansiktet jämfört med Kicks Detox Beauty Clearing Mud Mask. Färgen är grågrönbrun och den luktar ganska speciellt. Jag får associationer med behandling, spa, men inte direkt väldoft.

Rekommendationen är att applicera Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask i rengjort ansiktet och på hals och låt verka i 5-10 minuter. Man kan addera vatten om masken känns torr och stramar.  Man ska sedan skölja av och dutta huden torr. Tillverkaren tipsar om att applicera några dagar i rad för en djupt rengörande behandling.
Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask torkar snabbt på huden och blir som en stel mask. Det blir begränsad rörlighet om man inte vill lämna spår efter sig! Masken är lite svårare att tvätta bort och bästa tipset är i att göra det i duschen eller med en blöt liten handduk. Effekterna är mer framträdande än Kicks Detox Beauty Clearing Mud Mask, och man ser också vart porerna är i hela ansiktet när den torkat in. Huden känns uppstramad, ren och behaglig. Jag känner också att huden blir mindre blank och det är en effekt som håller sig mer än en dag och det utan att kännas uttorkad. Jag har faktiskt använt Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask som punktmask när jag känt att det är finnar på gång, och jag skulle nog kunna jämföra den med några av Glamglows varianter som också ligger högt på min favoritlista. Jag anser dock att Glamglows har något bättre doft, men ligger också högre i pris. Jag gillar också att Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask kommer i en liten tub som är enkelt att ta med sig och dosera och ha i necessären.

Jag ger Mádara Detox Ultra Purifying Mud Mask en stark fyra i betyg och det som drar ner är doften samt att den är lite svår att tvätta bort. Men det är svårt att få allt i ett!

The Body Shop — Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

Svårtvättad mask med drag i som ger effekt

Kategori: Ansiktsmask

Hudtyp: Normal/Kombinerad

Cirkapris: 195 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

The Bodys Shop har en serie med sex olika ansiktsmasker som alla är 100 procent vegetariska och inspirerade av naturen, och som beskrivs som superfood för huden. Du kan skaffa dig flera olika masker och kombinera dem på olika delar av ansiktet, så kallad multimasking, om du har olika behov i olika delar av ansiktet.

Jag har testat The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask som med inspiration från ayurvediska traditioner beskrivs som en pirrande lermask med kraftfulla ingredienser. Masken ska passa hud som behöver bli av med orenheter och beskrivs ta fram en naturlig lyster. Bland ingredienserna återfinns träkol av bambu från Himalaya som sägs djuprengöra huden och ta bort överflödig olja. Bladen av grönt te från Japan innehåller höga halter av antioxidanter och katekiner som sägs hjälpa till att exfoliera huden. I The Body Shop anda finns community Trade-producerad ekologisk tea tree-olja från Kenya som sägs hjälpa till att ge en klarare hud.

Jag som testat The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask är 37 år, har blandhy som lätt blir blank, men kan vara yttorr, och älskar ansiktsmasker av alla dess slag, allt från exfolierande, utrensande och fuktgivande. Jag har testat många lermasker genom åren, både rosa leror, illaluktande sådana och färska från varma källor. Jag föredrar lermasker som inte stramar i stil med Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Black Mask, men kan även uppskatta effekten av exempelvis Glamglows masker även om de torkar stelt.

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask kommer i en brun tung glasburk med plastskruvkork och innehåller 75 milliliter. Burken har en gedigen tyngd i handen och står stabilt på badrumshyllan. Efter att ha skruvat av locket tas ett tunt plastlock bort och en brungröngrå sörja tittar fram. Doften är fräsch och man kan ana tee tree oljan men den luktar även ett uns av citrus och karamell. Inte alls den jordiga unkna doften som en del spamärken kan ha. Vid en snabb titt på ingredienslistan så återfinns både aloe vera, eucalyptus, tea tree, menthol, citrus, sheasmör och lite annat. Leran har en krämig fastare konsistens med bitar av blad i, vilket gör att den är lite mer svårapplicerad än en slät kräm. Jag som ibland kladdar lite håller mig helst i närheten av vasken. Jag använder fingrarna för att applicera masken, och det händer att det trillar ner små bitar vid applicering. Jag har testat masken ensam men också testat att ha halva ansiktet med The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask och andra halvan med en annan lermask. I vanlig ordning ska området kring ögonen och munnen undvikas. Efter applicering rekommenderas att låta produkten verka i fem till tio minuter.

Vid applicering upplever jag ett visst pirr i huden, speciellt i jämförelse med de andra två lermaskerna jag alternerat med, det vill säga Kicks Detox Beauty Clearing Mud Mask samt Mádara Ultra Purifying Mud Mask.  Inte obehagligt på något sätt utan snarare att det känns som produkten är aktiv. Efter en stund avtar pirret och masken torkar. Det kan vara ett gissel att tvätta bort vissa lermasker och så även denna. Handfatet ser ut som en mindre krigszon eftersom de små bladbitarna inte ser så aptitliga ut när den hamnar där, och jag får gnugga en del för att få bort de sista resterna. Ett tips är att använda en fuktig frottélapp och ta den tid det behöver.

Huden känns ren och uppfriskad efteråt, kanske är det menthol och tea tree som ger den känslan, men den känns och jag upplever också en viss lyster och fasthet. Fastheten brukar dock komma med de flesta masker som stramar upp och torkar, men det som skiljer är hur det känns dagen efter. Huden blir något röd där jag gnuggat men det lägger sig ganska snabbt. Dagen efter känns huden mindre fet och blank än vanligt. Jag skulle inte rekommendera den för torrisar, men för er som har normal till torr hy tror jag den kan komplettera bland andra masker, och speciellt för er som vill ha något som rengör på djupet.

Jag gillar The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, men den får lite minus för att det är lite krångliga att applicera och tvätta bort samt att jag upplever det som något ohygieniskt att gräva upp leran ur en burk. Men jag tycker att det leverarer, och den får därför en fyra (4) i betyg!

Matrix – Biolage Advanced Repairinside Mask

En effektiv och djupgående inpackning som ger fin glans

Kategori: Inpackningar

Cirkapris: 179 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag som testat Matrix Biolage Advanced Repairinside Mask har genom åren experimenterat med färger och slingor för att undvika mitt råttfärgade hår. De senaste åren har jag färgat en mörkare botten och samtidigt slingat mig ljusare. Detta har medfört att jag har ganska torrt och sprött hår och som grädde på moset har jag också nyligen varit en vecka i solen vilket medfört om möjligt ännu torrare toppar. Jag har självlockigt halvlångt hår som jag är tvungen att tvätta varannan dag för att inte få fet hårbotten. Jag använder alltid balsam och försöker att lägga i en hårinpackning minst en gång i veckan. Jag har dessutom alltid hårolja i topparna efter det att jag borstat håret på morgonen.

Reklamen säger att Matrix Biolage Advanced Repairinside Mask är perfekt just för skadat och torrt hår som är i behöv av fukt och näring. Produkten är berikad med soja och arganin som sägs ge en stärkande effekt. Man skall efter schamponeringen applicera in en lagom klick i handdukstorkat hår och låta inpackningen verka i fem till tio minuter. Därefter skall man noggrant skölja ur håret.

Matrix Biolage Advanced Repairinside Mask ligger i en silverfärgad burk med vinrött lock som innehåller 150 milliliter. Konsistensen är perfekt tjock, man kan tappa hela burken med den beigefärgade inpackningen utan att allt åker ut på golvet. Doften är ljuvlig, jag älskar när det doftar nytvättade lakan och det har man lyckats med här. Den är lätt att fördela i håret och inpackningen sätter sig fint i håret under själva processen. Man känner redan när man sköljer ur att håret fått sig en fin kur. Håret blir lent och mjukt och jag har inga problem att borsta ut mitt spröda lockiga hår då effekten efter tio minuter är grym. Lockarna blir kraftigare och hela håret glänser och känns extremt följsamt på ett naturligt sätt och detta utan att hårbotten känns fet. Det märks att inpackningen har varit intensivt djupgående. Jag känner till och med att topparna är mindre spröda och mer medgörliga när jag försöker få till en snygg tofs. Detta är den bästa inpackningen jag testat på bra länge. Jag vill nu köpa resterande produkter i denna linje då jag fått fullt förtroende för innehållet som helt uppenbart var som gjort för mitt behandlade skandinaviska hår.

Tycker att Matrix Biolage Advanced Repairinside Mask är både dryg och effektiv så jag måste ge en stark fyra i betyg.
 

Omorovicza – Blue Diamond Eye Cream

En ordinär ögonkräm till galet högt pris

Kategori: Ögonkräm

Hudtyp: Anti-age

Cirkapris: 1870 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 40 plus

Betyg:

Jag som testat Omorovicza Blue Diamond Eye Cream är 45 år gammal och är ganska noga med att dagligen smörja mig med ansikts- och ögonkrämer. Jag har en del finare linjer, kråksparkar och även små mörka påsar under ögonen. Men om jag jämför mig med kompisar i samma ålder tycker jag nog att jag är hyfsat välbevarad. Man kan ju hoppas att det har med min ständiga påfyllnad av fukt, peelingar och stora förbrukning av serum att göra.

Jag har aldrig tidigare hört talas om detta ungerska varumärke vid namn Omorovicza. Själva papplådan som flaskan ligger i ser enkel men fräsch ut. Flaskan är genomskinligt frostad men lyser vackert ljusblå från insidan ut med silverdetaljer och även locket är stilrent silverfärgat. Det är en mycket hygienisk och praktisk pump som dessutom via ett litet tryck levererar en exemplarisk mängd kräm som räcker till bägge ögonen.

Omorovicza Blue Diamond Eye Cream skall enligt reklamen göra den känsliga huden runt ögonen fräschare och mer ungdomlig bland annat tack vare deras patenterande Hydro Mineral Transference™. Krämen skall motverka mörka påsar, svullnader, rynkor och fina linjer och till och med tillfälligt lyfta hud som blivit slappare med åldern. Du rekommenderas att på rengjort ansikte dutta på krämen runt ögonen med dina fingrar.

Första gången jag smörjer in Omorovicza Blue Diamond Eye Cream slås jag av att konsistensen är perfekt, smidig och lättapplicerad. Den absorberas mycket lätt in i huden och lämnar inga feta spår efter sig. Det finns en mycket behaglig svag doft av nytvättat lakan. 

Efter cirka sex veckors användning kan jag konstatera att huden absolut har fått fukt, men jag känner och ser inga andra förändringar. Mina små rynkor och mörka påsar sitter där precis som vanligt. Det utlovades så många magiska effekter från tillverkararen att det nästan lät lite för bra för att vara sant redan från början. Det var svårt att hitta en återförsäljare av Omorovicza Blue Diamond Eye Cream. Men efter att jag googlat runt lite så har jag förstått att det är ett exklusivt ungerskt spavarumärke. Flaskan innehåller 15 milliliter och kostar 1 870 kronor på lookfantastic.se.

Jag tycker verkligen inte att denna flaska var värd sitt pris. Den är absolut fuktgivande och jag upplever den som dryg men priset och alla de icke uppnådda effekter gör att jag ger produkten en tvåa i betyg. Det finns många betydligt bättre ögonkrämer som dessutom kostar en bråkdel av priset.

pHformula – Hydra Concentrated Corrective Serum

Effektivt och välgörande serum

Kategori: Serum

Hudtyp: Anti-age, Torr

Cirkapris: 670 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag som testat pHformula Hydra Concentrated Corrective Serum är 45 år fyllda och har normal torr hy med en något fetare t-zon. Tycker inte att jag är bland de rynkigaste i min umgängeskrets utan snarare tack vare konsekvent användande av diverse fuktgivande produkter hyfsat välbevarad. Jag använder serum, ansiktskräm och ögonkräm varje dag och tar på en fuktgivande nattkräm som avslutning på en fartfylld dag. Har aldrig tidigare använt några produkter från phformula och har förstått att det är utvalda salonger som får agera återförsäljare.

pHformula Hydra Concentrated Corrective Serum skall enligt reklamen bestå av en unik kombination av aktiva och olika fuktbindande ingredienser som intensivt skall återfukta hudens djupaste yttre lager och leda till förbättrad lyster. Serumet kan användas av alla åldrar och alla möjliga hudtyper. Man rekommenderas att varje kväll applicera några droppar på fingrarna och med hjälp av idog cirkulär massage få in serumet i huden till dess att produkten är helt absorberad. Därefter skall man ta på ansikts- och ögonkräm för bästa resultat.

pHformula Hydra Concentrated Corrective Serum kommer i en mycket snygg, påkostad och tvåfärgad papplåda. Själva flaskan som är halvt vit och halvt turkos ger ett mycket stilrent, lyxigt och snyggt intryck. Serumet i sig pumpas upp genom en liten pipett och är helt transparant och ganska tunt i sin konsistens. Det luktar nästan som tuggummit Jenka som man alltid gick och tuggade på som ung. För dig som inte minns är det en frisk och fräsch doft som påminner lite om pepparmint. Det är mycket lätt att få serumet att smälta in i huden, det tar inte lång tid innan allt har absorberat. Jag upplever inte heller någon svettig hinna som ibland kan dyka upp när man använder sig av serum.

När jag använt pHformula Hydra Concentrated Corrective Serum dag och natt under cirka två månaders tid känner jag att min hy är len, den känns spänstig och fräsch. Fina linjer och små rynkor har fått sig en rejäl fuktboost och är mindre framträdande. Jag får känslan av huden fått sig en kur av effektiva och välgörande ingredienser. Produkten är dryg och flaskan innehåller 30 milliliter. pHformula Hydra Concentrated Corrective Serum är ett serum som säljs via utvalda salonger och känns därför också lite extra lyxig. Jag ger serumet en stark trea i betyg. 

Matrix – Biolage Raw Re-Hydrate Clay Mask

En halvbra inpackning med tantdoft

Kategori: Inpackningar

Cirkapris: 359 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag som testat Matrix Biolage Raw Re-Hydrate Clay Mask har genom åren experimenterat med färger och slingor för att undvika mitt råttfärgade hår. De senaste åren har jag färgat en mörkare botten och samtidigt slingat mig ljusare. Detta har medfört att jag har ganska torrt och sprött hår och som grädde på moset har jag också nyligen varit en vecka i solen vilket medfört om möjligt ännu torrare toppar. Jag har självlockigt halvlångt hår som jag är tvungen att tvätta varannan dag för att inte få fet hårbotten. Jag använder alltid balsam och försöker att lägga i en hårinpackning minst en gång i veckan. Jag har dessutom alltid hårolja i topparna efter det att jag borstat håret på morgonen.

Matrix Biolage Raw Re-Hydrate Clay Mask sägs passa alla hårtyper, det vill säga allt från normalt till torrt sprakande hår. Masken innehåller bland annat sheasmör och marockansk lavalera som skall återfukta och ge näring. Reklamen utlovar att produkten är av 97 procent naturligt ursprung och 99 procent biologiskt nedbrytbar, men vad betyder det egentligen för mitt hår? Man skall noggrant massera in produkten från topp till rot i nytvättat hår. Därefter skall man vänta i fem minuter för att maskens ingredienser skall kunna ge verkan och sedan och skölja ur produkten.

Burken ser ganska tråkig ut, är vit och är enkelt utformad och ganska stor för en hårinpackningsprodukt då den innehåller hela 400 gram. Själva inpackningen är vit med små beige prickar i. Lukten är på ett sätt diskret men ändå ihållande och intensiv och jag tycker att den luktar gammal tantparfym. Produkten är lätt att fördela i håret och det känns skönt att man bara behöver ha i den i fem minuter för att effekt skall uppstå. Jag sköljer ur produkten och tycker att håret blir hyfsat platt och lent innan jag handdukstorkar det. Men tyvärr så känner jag inte att håret blir så där lätt utrett och mjukt som jag hade hoppats på. Visst fick mitt glanslösa hår sig en liten fuktboost men håret känns ändå tovigt och svårutrett. Reklamen säger att ingredienser som till exempel sheasmör är naturens mest effektiva balsam men tydligen så räcker inte det på min kalufs då jag inte får den där härliga känslan av mjukt, återupplivat och glansigt hår. Dessutom så håller den där doften av kärringparfym i sig och jag får nästan ont i huvudet av lukten.

Det är som sagt en rejäl burk och Matrix Biolage Raw Re-Hydrate Clay Mask är dryg men då effekterna uteblir tycker jag verkligen att priset på 359 kronor är oförsvarbart. Denna produkt får en tvåa i betyg.
 

Maria Åkerberg – Face Mask Spirulina

Lugnande ansiktsmask som snäll återställare för upprörd hud

Kategori: Ansiktsmask

Hudtyp: Normal/Kombinerad

Cirkapris: 249 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Maria Åkerberg Face Mask Spirulina är en ansiktsmask som innehåller algen spirulina, som är rik på vitamin E samt verkar fuktgivande och åldersförebyggande. Spirulina beskrivs också innehålla essentiella fettsyror, viktiga mineraler och proteiner och är därmed vårdande för huden. Maria Åkerberg Face Mask Spirulina innehåller också vit lera som minskar synligheten av ytliga blodkärl och minskar rodnader samt kan uppfattas ha en sammandragande effekt på stora porer.

Jag som testar är 40+ och har en typisk kombinationshy, under det här testet är min panna lite åt det feta hållet medan resten av ansiktet är ganska normalt. Jag har börjat få lite fina linjer kring ögonen och har lite synliga porer på näsa och haka. I min dagliga skönhetsrutin så använder jag morgon och kväll en skummande rengöring, och några gånger i veckan använder jag en Foreo Luna för lite extra rengöring och massage. Efter rengöringen använder jag på morgonen BioLine Vitamine C+E Nectar och Vitamine C Fusion ansiktskräm och på kvällen lägger jag till Origins Original Skin Essence Lotion och byter krämen mot Helena Rubinstein Pure Ritual. Jag älskar ansiktsmasker och gör mask åtminstone en gång i veckan. Oftast använder jag arkmasker (sheet masks) som återfuktar och lugnar huden. Speciellt förtjust är jag i det koreanska märket Tony Moly men jag gillar också SerumMasq+ som är lite mer lättillgängliga (finns på ICA bland annat). Just nu är jag också förtjust i Origins Drink Up Intensive som är en övernattsmask som ger massor med fukt. Jag har testat Maria Åkerberg Face Mask Spirulina en eller två gånger i veckan under fyra veckor.

Maria Åkerberg Face Mask Spirulina kommer i en 50 milliliterstub och kostar cirka 249 kronor. Krämen är gråvit, jätteseg och luktar lite udda, den påminner mig om landstingets fotkräm med en hint av liniment och japanskt lerbad. Första gången jag provar krämen försöker jag mig på att smörja ut ett tunt lager på nytvättad men torr hud, vilket inte alls går speciellt bra. Krämen är så seg att det känns mer som en lerpeeling att smörja ut den och dessutom hinner den torka och smula sig. Så vid nästa test smörjer jag ut den på lätt fuktad hud, vilket går bättre. Men jag får jobba snabbt för annars hinner krämen torka. Under de tjugo minuter som krämen ska verka så pirrar den först lite lätt på huden för att sedan torka till ordentligt och bli stram och stel, inte så mysigt. Men jag tänker att riktigt potenta saker sällan är bekväma så jag tänker att det är i sin ordning. Masken ska sedan sköljas av med ljummet vatten vilket inte är några problem, den löser snällt upp sig och försvinner. Efter mitt första test känns min hud precis som vanligt, kanske lite mjukare men det är marginellt. Besvikelse. Nästa gång jag testar masken är mitt ansikte lite rödflammigt och huden är upprörd över hård vind, kallt väder och en undermålig hudkräm. Maria Åkerberg Face Mask Spirulina ska ju vara en lugnande mask så det borde väll passa och skulle den vara lika intetsägande som första testet så blir det ju inte värre i alla fall. Men nu blir jag positivt överraskad, masken är inte direkt mysig att smörja eller ha på. Men den här gången när jag tvättar av den känner jag direkt att min hud lugnat sig och den är knappt röd alls längre. Det känns som min hud fått en härligt snäll kur. Yey, vad härligt. I mina följande test upplever jag bara marginella effekter när min hud är ”på bra humör”. Men dagen innan jag skriver det här har jag lagt en mask på mitt ansikte som av någon okänd anledning är upprörd och rodnar lite, ny foundation i samband med mycket varmt väder kanske, och får samma fina lugnande effekt igen.

Sammanfattningsvis så har jag vid två skilda tillfällen använt Maria Åkerberg Face Mask Spirulina för att lugna upprörd hud. Vilket i sig jag tycker är toppen och jag skulle kanske köpa krämen bara för att ha den vid nödsituationer. Men i övrigt tycker jag den ger en diskret effekt, visst den gör huden mjuk och len men den känns ändå lite som ett tveksamt nja. Det är svårt för mig att sätta ett betyg på den här produkten, den lugnande effekten absolut en stark fyra. Men nu är den ju en ansiktsmask och om man tänker på känslan som den ger som mask, omysig och stel på och knappt märkbar skillnad efteråt så blir betyget svag tvåa. Så jag går medelvägen och ger Maria Åkerberg Face Mask Spirulina en trea.

Schwarzkopf – Essence Ultime Omega repair Instant repair serum

Vårdande serum som gör håret mjukt och följsamt

Kategori: Övrig hårvård, Hårolja

Cirkapris: 89 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Instant Repair Serum beskrivs som ett högkoncentrerat vårdande serum som direkt skall reparera skadat hår och motverka slitna toppar.

Jag som testar har tjockt halvlångt hår med ganska mycket självfall vilket gör att det kan vara lite ostyrigt. Men om jag använder vårdande produkter som tillför fukt och gör håret mjukt slipper jag se ut som ett troll. Jag tvättar håret ofta, varje eller varannan dag och gör en inpackning en gång i veckan. Vid varje tvätt fönar jag håret och ibland använder jag plattång, därför använder jag också produkter med värmeskydd. Trots att jag tvättar och fönar ofta upplever jag inte att mitt hår är direkt skadat annat topparna som kan vara lite torra och spretiga. Efter att jag fönat brukar jag använda en sprej eller någon annan fixerande produkt som ger ett lätt stöd och minskar frissighet. Under mitt test av Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Instant Repair Serum har jag använt det istället för den hårolja från Kérastase som jag normalt använder.

Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Instant Repair Serum kommer i en låg glasflaska med en portionerings pipett i locket, liknande de som används i hudvårdsprodukter. Produkten är som en lätt flytande genomskinlig gelé och pipetten gör att det är lätt att ta lagom mängd. Den doftar ganska mycket, sött och fruktigt, doften håller dessutom i sig ganska länge så den som är känslig för doft kanske ska prov lukta innan de gör en investering. Jag tycker den doftar gott så mig gör det inget, men det är lite tråkigt med en hårprodukt som gränsfall tävlar med min parfym om uppmärksamhet.

Instruktionerna för Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Instant Repair Serum föreslår att man använder en till två droppar som man fördelar i handflatorna och sedan masserar in i fuktigt eller torrt hår. Jag har bara provat att använda den i fuktigt hår då jag tycker det är lättare att fördela små mängder i håret då. Första gången jag provar Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Instant Repair Serum följer jag instruktionen och tar två droppar. Med bara två droppar är det grymt svårt att få ut det i längderna och jag får fokusera på topparna. Resultatet blir i princip som om jag inte använt någon produkt alls. Så när jag fortsätter mina test så använder jag betydligt mycket mer än vad Schwarzkopf säger. Men med cirka tio droppar får min lejonman tillräckligt med produkt och blir mjuk och följsam. Jag tycker att Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Instant Repair Serum gör ett ganska okej jobb och jag gillar att mitt hår inte alls blir statiskt när jag använder den, det brukar det annars bli om när man drar av en tröja eller halsduk, så det är ett plus i kanten. Men jag vet inte om den gör så stor skillnad på topparna som är det enda område jag upplever skulle behöva lite repareringskraft. Jag upplever att den funkar ungefär som en vanlig hårolja, mitt hår blir mjukt och följsamt men jag saknar den där extra glansen som min vanliga hårolja ger.

Sammanfattnignsvis så är Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Instant Repair Serum en okej vårdande produkt, mitt hår blir mjukt men tyvärr saknar jag lite extra glans. Jag har tyvärr svårt att bedöma hur bra den klarar att reparera skadat hår då det är fokus på den här produkten. Men på mina spretiga toppar gör den inte speciellt mycket. Dessutom upplever jag att för mig med tjockt hår är produkten ganska odryg då jag måste använda mycket mer än vad som är tänkt för att få ett bra resultat. Betyget blir därför en tvåa.

En flaska innehåller 50 milliliter och kostar 89 kronor. 

Visar 1-20 av 4 332 träffar.
Antal per sida
Sida av 217