Så här gör du

Sök bland recensionerna utifrån produkttyp, din åldersgrupp, testbetyg, hudtyp (om du letar hudvård), storleken på din plånbok, beauty-märke och om produkten är ekologisk. För att göra en sökning kryssar du i en eller flera rutor i sökrutorna nedan.

Gör du ingen sökning, visas recensionerna med den senast publicerade först.

Sök bland recensioner av skönhetsprodukter

 
  

Recenserade skönhetsprodukter

Benton — Aloe BHA Skin Toner

Innovativ, lätthanterlig, prisvärd och sanningsenlig

Kategori: Serum, Ansiktsrengöring, Ansiktsmask, Ansiktsexfoliering

Hudtyp: Alla

Cirkapris: 280 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Jag blev väldigt glad när jag såg att jag skulle få testa Benton Aloe BHA Skin Toner då jag har hört mycket om det koreanska märket och deras toners med snigelsekret. Vad jag inte visste om märket Benton var att de tog sitt namn från filmen om Brad Pitts karaktär Benjamin Button. Benjamin föds som en gammal man och blir yngre och yngre till han dör som en nyfödd bebis. Han råkar bli kär i en normalt åldrande kvinna som heter Daisy vilket gör att relationen inte håller allt eftersom tiden går och de bokstavligen växer åt olika håll. Benton frågar sig själva då vad som skulle hänt om Daisy kunnat få tillbaka tiden beträffande sitt fysiska utseende och menar att de nu strävar efter att skänka tillbaka tiden på våra hudar genom att förbättra hudvårdsingredienserna i deras produkter.

Benton Aloe BHA Skin Toner är en fuktighetsgivande toner för alla hudtyper, särskilt torr hy och problemhy. Tonern innehåller inget vatten vilket är fantastiskt, på detta sätt blir den en klar favorit under vinterhalvåret då klimatet inte alltid är så snällt mot ansiktet. Ingrediensen aloe ska verka lugnande på huden tillsammans med snigelsekretet som även ska stimulera hudens cellförnyelse och med hjälp av 0,5 procent BHA i formulan ska den även verka rengörande och milt exifolierande.

Förpackningen är vackert skogsgrön med en riktigt mjuk och lättdoserad pump som smidigt trycker ut den transparenta och lätt rinniga gelen. Jag har rest en del under provtiden och trots flaskans storlek så har det inte känts jättejobbigt då den är i plast och ganska lätt i sig självt. Produkten doftar ingenting och vid applicering i ansiktet så upplevs inget särskilt. Många tidigare toners har jag upplevt som uttorkande och jag har alltid varit snabb med efterföljande pre-serum eller serum men nu behövs inte den brådskan längre. Ansiktet känns ordentligt återfuktat och det har faktiskt hänt några gånger att jag helt glömt bort serumet och gått direkt på ansiktskrämen direkt.

Jag har använt Benton Aloe BHA Skin Toner en till två gånger per dag beroende på om jag har haft en bra eller dålig hudperiod i ansiktet. Ofta får jag blemmor och finnar runt munnen och vid hårfästet i pannan samtidigt som jag är yt-torr och flagnar runt näsan och kinderna. Tonern har motverkat torrheten i ansiktet samtidigt som den har rengjort mina problemområden ordentligt och lugnat ner irritationerna som brukar uppkomma. Efter testveckorna har jag inte upplevt en wow-känsla då jag inte har haft så stora problem med min hy men den har lugnat ner sig. Mina små problemområden med torrheten och finnarna har blivit bättre och vissa gamla ärr efter utbrott har jämnats ut något. Det är en produkt som har minskat min skönhetsprocedur en del då den gör flera saker på ett bra sätt.

Ingredienslistan är lång men på COSDNA ges inga negativa varningar kring någon ingrediens. Dock ska man som användare vara medveten om att det är snigelsekret i produkten trots att det är PETA Cruelty Free-certifierat vilket innebär att de inte har testat produkten på djur. Jag har läst på hur de med hjälp av mekanisk stress samlar ihop snigelsekretet och det har varit berättelser kring användandet av alltifrån svaga elektrifierade galler som sätter igång sekretprocessen hos sniglarna till ojämn yta som sniglarna kryper över med annorlunda textur som samlar upp sekretet eller det som påstås vara mest humant, snigelspa. Enligt den metoden bor sniglarna utomhus, de matar dem med rena växter och tar in dem i en slags minibastu där de extraherar sekretet med hjälp av vattenånga som innehåller ozon vilket dödar bakterierna. Jag hoppas att min toner har sekret från ett italienskt snigel-spa.

Benton Aloe BHA Skin Toner kostar 280 kronor på svenska hemsidor för 200 ml, vilket enligt mig är prisvärt då produkten är så pass dryg. Tonern har förenklat mitt liv samtidigt som den höjt känslan och lystern i min hy vilket gör att den får en femma av mig. Detta är ett perfekt exempel på en riktigt bra produkt för de flesta!
 

Matrix Biolage – R.A.W. Nourish Conditioner

Grymt bra balsam för torrt hår - effektivt, prisvärt och doftar härligt!

Kategori: Balsam

Cirkapris: 255 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Matrix Biolage har en serie de kallar R.A.W. – det står inte som jag skulle kunna gissat för ”rå”, det vill säga raw som i raw food, utan är istället ett helt egenpåhittat koncept som står för ”real, authentic and wholesome”. Det kan ju betyda precis vad som helst, men enligt hemsidan innebär det att alla Matrix Biolage R.A.W.-produkter har miljövänliga förpackningar och naturliga ingredienser. 

Flaskorna är jättestora (325 milliliter), ganska breda och gjorda av återvunnen plast, och för tankarna till smoothies och annat drickbart. Matrix Biolage R.A.W. Nourish Conditioner ser ut som en banansmoothie och doftar gott av vanilj och kokos. Det innehåller bland annat kaolinlera och kokosolja och även salicylsyra vilket jag tyckte var lite extra intressant. Jag har nämligen en kliande hårbotten, och jag tror att salicylsyra skulle kunna lugna ner den något.

Jag som testar är 41 och har torrt och lockigt hår som behöver maximalt med fukt. Det här visade sig vara ett riktigt bra balsam för mig! Mitt enda problem är att det är väldigt tjockt och svårt att få ur flaskan – en pump hade varit att föredra. Nu förvarar jag flaskan upp och ner vilket är okej eftersom den är så bred.

Matrix Biolage R.A.W. Nourish Conditioner gör håret riktigt mjukt och silkigt och effekten håller i sig även dagen efter tvätt. Hårbotten känns också mindre kliande. Det fungerar mycket bättre med ett schampo ur någon annan serie än det som egentligen hör till - Matrix Biolage R.A.W. Nourish Schampoo gör nämligen mitt hår supertorrt, och verkar inte alls ha samma intensivt återfuktande effekt som balsamet. Men betyg 5 till detta härliga balsam – jag kommer köpa det igen.

Nuxe Bio Beaute – Eau Micellaire Démaquillante anti-pollution

Min favorit bland micellärvatten - milt, effektivt och med underbar doft!

Kategori: Ansiktsrengöring

Cirkapris: 199 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Bio Beauté är Nuxes ekologiska undermärke, och jag har tidigare testat ett par produkter därifrån. Den här gången har jag testat deras Eau Micellaire Démaquillante Anti-Pollution – ett micellärvatten som innehåller extrakt från gröna vindruvor och därmed antioxidanter som ska skydda mot de skadliga föroreningar som finns i luften.

Flaskan är på generösa 200 milliliter, och det slår mig nu att jag trodde det var päron på bilden men det är ju förstås just vindruvor. Att jag kopplade till päron beror säkert på doften – den doftar ganska exakt som den gröna glassen i GB Big Pack tresmak, och det är verkligen inte det sämsta. Färgen är milt ljusgul. Själva flaskan har ett bra snäpplock som är lätt att öppna.

I ingredienslistan på Nuxe Bio Beauté Eau Micellaire Démaquillante Anti-Pollution hittar vi först och främst vatten, sen rosenvatten, glycerin och andra mjukgörare. Druvextraktet är fyra från slutet.

Jag som provar är 41 och har god erfarenhet av micellärvatten. Jag använder det antingen som en uppfräschare på morgonen om jag inte orkar tvätta mig ordentligt, eller för att ta bort smink på kvällen som komplement till en rejälare rengöring. Jag har ganska torr hy men får lätt småfinnar och igentäppta porer.

Jag har under samma period testat flera olika micelllära vatten och Nuxe Bio Beauté Eau Micellaire Démaquillante Anti-Pollution är min favorit. Den känns helt mild och svider inte alls, inte ens i ögonen. Den är ändå effektiv och tar bort även vattenfast smink. Den härliga doften gör att jag sträcker mig efter Nuxe Bio Beauté Eau Micellaire Démaquillante Anti-Pollution  istället för någon av mina andra flaskor. Den ger mig inga långvariga effekter vad jag kan se men den gör jobbet bra, och är behaglig att använda. Huden känns helt ren men inte stram, och det blir ingen obehaglig hinna. Betyg fem från mig! 

Rosenserien – Kroppsolja med havtorn

Skön kroppsolja som snabbt går in i huden

Kategori: Kroppskräm

Cirkapris: 405 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Rosenserien är ett svenskt märke med ekologiska produkter, som enligt tillverkaren hjälper huden effektivt att återhämta, skydda och förnya sig på naturlig väg med minsta möjliga miljöpåverkan. Jag har inte testat något från dem tidigare men nu har jag fått möjlighet att prova Rosenserien Kroppsolja Med Havtorn. Det är en mycket intensivt återfuktande olja som går att använda både på kroppen och i ansiktet. Den innehåller förstås havtorn, och därmed flera olika fettsyror och vitaminer. Basen är tistelolja. Den innehåller också ”växtparfym”, och har en ganska stark doft – jag tolkar den som liljekonvalj och tycker inte att den är jättebehaglig men smaken är förstås olika. Jag tycker definitivt att den luktar för starkt för att ha i ansiktet, och den tenderar också att krocka med min parfym, så för mig har det varit bäst att använda Rosenserien Kroppsolja Med Havtorn på kvällen.

Flaskan är på 100 milliliter, och har en sprej. Själva flaskan är fin och rejäl, och sprejen fungerar skapligt, även om jag inte riktigt förstår vitsen med sprejapplikation – man måste ändå smörja in den i huden, och dessutom är det ganska svårt att spreja ”upp och ner” på benen, i synnerhet med oljiga fingrar. Här kan tillverkarna kanske tänka till lite mer? Det känns också märkligt att locket till sprayern är så plastigt och billigt, det passar inte till den i övrigt ganska lyxiga produkten.

Jag som testar är 41 och har torr hud. Jag måste alltid komma ihåg att smörja in mig, gärna med ganska rika krämer eller oljor. Men för mig är det viktigt att de inte kladdar, utan fort går in i huden och gör det de ska. Här levererar Rosenserien Kroppsolja Med Havtorn! Den är enkel och smidig att smörja in, och kladdar inte av sig. Jag är mjuk även dagen efter, vilket är ett stort plus. Rosenserien Kroppsolja Med Havtorn känns helt enkelt effektiv. Hade doften varit något med diskret hade jag inte tvekat att köpa denna igen. Nu får det bli ett kanske, som svar på den frågan. Betyg 4!

Helena Rubinstein – Life Pearl Cellular Eye & Lip

Hyperlyxig kräm som svider i plånboken men absolut inte i ansiktet

Kategori: Ögonkräm, Övrig hudvård

Hudtyp: Anti-age

Cirkapris: 1950 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Helena Rubinstein Life Pearl Cellular Eye & Lip är en kräm för ögon och läppkonturer som bland annat innehåller mikroniserat pärlextrakt. Den kommer i en lyxigt tung lilaskimrande burk, som är onödigt stor för innehållet – det ganska standardmässiga 15 milliliter. Med följer också en innovativ och mycket tung applikator – som en spatel men i ena änden är det en kula, allt i metall. Kul med något nytt och mycket smart – jag har tidigare provat ögonkrämer där själva applikatorn är i metall och det är precis samma effekt här – det är skönt att dutta på med den svala metallen. Kulan har dessutom perfekt storlek och form för att smörja övre ögonkonturen. Däremot har jag inte riktigt kommit på var jag ska göra av den när den inte används. Den är lite tung att ha liggandes på handfatskanten, den kan nog göra viss skada om den ramlar i känner jag. Ja, SÅ tung är den! 

Helena Rubinstein Life Pearl Cellular Eye & Lip är mycket diskret lilaskimrande, knappt så man ser det men en aning. Det är förstås inget hinder om man har den nattetid men möjligen går det att ana i dagsljus. Den doftar lite svagt men inget som jag upplever som störande. Den är tjock i konsistensen, men är lätt att smörja in. Den går in fort och känns mjuk och len, men däremot kan den vara lite knepig att använda i kombination med primers och foundations. Tar man för mycket är det lätt att det hela börjar rulla av. Detta gör att jag framför allt har använt krämen på kvällen.

Effekt då? Mjaaa. Kanske känns området runt ögonen lite lenare och mjukare nu, men runt munnen ser jag ingen effekt alls. Jag som testar är 41 och har yttorr hud men inte särskilt många ålderstecken. Jag har varken problem med ringar under ögonen eller rynkor i nån större utsträckning, och kanske är det så att Helena Rubinstein Life Pearl Cellular Eye & Lip helt enkelt gör större skillnad för den med lite större behov. Men förebyggande arbete är också bra, och jag kommer definitivt fortsätta använda min lyxiga kräm. Tack vare den listiga applikatorn blir det högsta betyg – även om den hysteriskt höga prislappen förstås gör att det här är en riktig lyxprodukt.

ACO – After Sun Milk

Återfuktande, härlig, prisvärd produkt till dig som varit i solen - eller i skuggan!

Kategori: Solprodukt

Hudtyp: Torr, Alla

Cirkapris: 110 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Visst håller ni med om att det finns något härligt med ACO? Mitt beautyintresse började ju faktiskt med att botanisera förortens apotek, tidigt 80-tal, och det var på den tiden en stor ljusbeige flaska kroppslotion från ACO var begärligt. Jag gillade ACO redan då och har aldrig slutat. Det är för mig ett trovärdigt hederligt varumärke, som oftast ger bra basgrejer för pengarna. ACO After Sun Milk är inget undantag. Detta är en redig flaska ljuvligt doftande lotion, som är menad att användas efter att du solat. Den innehåller ACOs patenterade Triple Moist Complex, som återfinns i en stor serie produkter hos ACOTriple Moist Complex, innehåller glycerin, diglycerin och propandiol. Alla dessa tre ingredienser är kort sagt fuktbindande, och hjälper huden att ta in fukten. Det märks. Jag älskar denna after sun- lotion. Den doftar milt och behagligt, den glider lätt in i din hy, både på grövre partier som knän och armbågar samt ansikte, dekolletage och övrigt. Doften sitter kvar diskret på huden, men stör inte din parfym. 

ACO After Sun Milk är inte bara en prisvärd produkt att använda efter att du solbadat. Den funkar absolut lika bra som vanlig body lotion. Huden känns återfuktad, fuktmättad och len direkt efter användning och ACO After Sun Milk  lämnar inte någon hinna. Det är helt enkelt ett kap du kan ta med dig på semestern, men även använda när solen gått ner. Jag kommer återkomma till ACO After Sun Milk  och tycker det är en härlig, prisvärd och bra produkt som återfuktar fint. Den får en 4:a av mig. 

Flaskan innehåller 200 milliliter. Har en sorts skruvkork, läcker ej i packningen.

Le mini macaron – Gel manicure kit

Fantastisk enkelt och hållbart

Kategori: Nagellack

Cirkapris: 479 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag har testat Le Mini Macaron Gel Manicure Kit i färgen Midnight Blueberry. Jag som testar har ganska torra händer, nagelband och naglar. Jag älskar att ha färgglada naglar och gillar omväxling, så jag har oftast naglarna målade och byter färg oftast minst en gång i veckan. Vilket gör att naglar och nagelband allt för ofta blir utsatta för nagellacksremover och därför inte är i bästa skick och skulle behöva en paus. Mitt test av Le Mini Macaron Gel Manicure Kit kommer därför perfekt eftersom hållbarheten beskrivs vara flera veckor med bibehållen glans.

Le Mini Macaron Gel Manicure Kit innehåller tydliga instruktioner, gellack, remover pads, nagelfil, cuticlepinne och den sötaste lilla ledlampan formad som en liten macaron. Instruktionerna är lite underligt skrivna, jag gissar på tveksamt översatta, men det är ändå enkelt att förstå hur man ska göra. Läs hela instruktionen innan du börjar och även de korta tipsen, de hjälper faktiskt till att göra det enkelt. Den medföljande nagelfilen är ganska grov, mer som grovt sandpapper än nagelfil, så jag använde min egen för att fixa till naglarna. Instruktionen säger att man även ska fila ovansidan av nageln för att lacket ska fästa bättre. Men eftersom mina naglar har lätt att skiva sig och är spröda av långtidslackande och återkommande removerbehandling hoppade jag över det steget. Det första lagret lack ska läggas så tunt det bara går och instruktionen säger att man ska försöka ta bort allt lack från borsten. Anledningen till det är att om det första lagret är riktigt tunt så känns det inte när det härdas med lampan och sen bildar det ett skydd när man lägger på nästa täckande lager. Om man fuskar och inte gör ett supertunt lager kan det brännas när man härdar lacket med lampan. Var även noga med att inte få lack på nagelband eller hud för det kommer brännas när det härdar och är skitbesvärligt att få bort, så pilla bort det innan du härdar om du spiller. Lampan har en knapp och ett tryck på den startar den och den stängs sedan automatiskt av efter 30 sekunder då lacket härdat. Gellacket är ganska tjockt och lite segt men ändå lätt att jobba med eftersom det inte torkar så kan man ta god tid på sig och vara noga med appliceringen. När andra lagret härdat är manikyren klar, superglansig och helt torr på en gång. Nästan lite overkligt. Och så sjukt snyggt! 

Cirka en vecka efter jag använt Le Mini Macaron Gel Manicure Kit ser mitt lack ut precis som när det är nygjort, kanske något mindre glansigt bara, och det trots att jag jobbat en hel vecka och varit i stallet, inget av mina vanliga lack klarar något sådant. Men efter en dags trädgårdsjobb så har jag lyckats slå en flisa ur lacket på höger tumme. Hmm vad göra, går det reparera tro? Jag provar, jag filar lite lätt på lacket och på skadan, duttar på lack där det försvunnit för att det ska bli jämt och härdar. Aj, aj varmt. Ja just ja, tunt lager var det, bara bita ihop. Sedan drar jag ett lager över hela nageln och härdar igen. Perfekt. Det går inte att se att det varit någon skada på lackningen men mitt nya lager är som jag misstänkte aningens glansigare än resten av naglarna. Men det syns mindre än en chippad tumme. Efter ytterligare fem dagar har jag skadat och lagat även pekfingret på samma hand, japp, jag är extremt högerhänt. Dessutom börjar jag ledsna på samma färg dag ut och dag in. Så efter att ha kontrollerat vad removerpadsen innehåller, huvudsakligen aceton, tänker jag att vanligt lack inte borde göra någon konstig kemisk reaktion. Så jag tar vanligt nagellack och stämplar ett silvermönster ovan på och drar på ett lager överlack. Supersnyggt! Men efter ytterligare några dagar börjar lacket på min lagade tumme att släppa uppe vid nagelbandet och jag kan inte låta bli att pilla på det. Så nu är det game over och dags att ta bort.

Instruktionen för att ta bort lacket säger fila ovansidan och slå in varje finger i de medföljande små paketen i 15 minuter. Oj, 15 minuter känns som en mindre evighet för att få bort ett lack, men okej då de har ju suttit i drygt två veckor vid de här laget. Men när jag börjar fila ovan på lacket så släpper det ganska mycket i kanterna och på flera av fingrarna kan jag bara skala av det. Nageln ser förvisso lite torr och trist ut under, men det gör även de som får sitta 15 minuter med acetonpadsen så de beror inte på att jag dragit av lacket. Med removerpads är de ändå ganska knepigt att få bort allt lack, och jag får ta ut en tuss och gnugga för att bli av med alla rester. När väl lacket är borta så kan jag konstatera att mina naglar i princip ser ut som innan, kanske marginellt lite torrare, men de var inte så roliga innan heller. Så har du friska fina naglar kommer nog Le Mini Macaron Gel Manicure Kit inte ge dig några problem och det kanske håller längre än för mig om du vågar fila lite på ytan.

Sammanfattningsvis är Le Mini Macaron Gel Manicure Kit toppen. Lätt att använda och håller bra. Det är lite knepigt att få bort lacket men det tycker jag gör mindre eftersom de håller så länge. Det enda negativa jag kan komma på är att jag hinner bli uttråkad på färgen innan den är dags att ta av den. Men betyget blir ändå en femma.

En förpackning kostar 479 kronor. 

Evo – water killer dry shampoo

Jag önskar jag hade använt potatismjöl i stället

Kategori: Schampo, Hårstyling

Cirkapris: 249 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Evo Water Killer Dry Shampoo är ett kombinerat torrschampo och stylingpuder. Det beskrivs som en produkt som skall spara vatten och tid samt minska skador på håret. 

Jag som testar har tjockt halvlångt hår med ganska mycket självfall vilket gör att det kan vara lite ostyrigt. Men om jag använder vårdande produkter som tillför fukt och gör håret mjukt slipper jag se ut som ett troll. Jag tvättar håret ofta och vid varje tvätt fönar jag håret och ibland använder jag plattång. Men det händer att jag vaknar och helt magiskt så ser jag inte ut som ett galet troll så jag behöver inte tvätta och föna håret. Dessa dagar brukar jag fräscha upp håret kring öronen och i nacken med lite torrschampo, mina favoriter kommer från Osis och Batiste och de ger mig fräschare hår och lite extra lyft. Vilket är precis samma sak som Evo Water Killer Dry Shampoo lovar. 

Evo Water Killer Dry Shampoo kommer i en stor 300-milliliters sprejflaska som kostar 249 kronor. Den innehåller precis som många andra torrschampon risstärkelse. Men till skillnad från de två andra jag just nu har hemma så har Evo Water Killer Dry Shampoo risstärkelse på första plats i ingredienslistan vilket gör att jag misstänker att den kommer vara mera pudrig än de jag tidigare använt. Så vid mitt första test är jag ganska försiktig när jag sprejar och använder mycket mindre produkt än jag normalt brukar. Trots detta får jag en ordentligt vitpudrad effekt där jag sprejat. Jag gör som jag brukar och låter torrschampot verka en stund innan jag börjar gnugga in det i hårbotten. Håret känns rejält strävt och det är supersvårt att helt bli av med den mjöliga känslan och jag får kamma håret ordentligt för att bli av med alla vita fjäll och jag är ändå lite lätt gråaktig i hårbotten. Inte alls snyggt i ett annars ljus blont hår. Inte tycker jag heller att håret känns speciellt uppfräschat, kanske använder jag för lite produkt. Så några dagar senare tänker jag att Evo Water Killer Dry Shampoo kan få en chans till. Den här gången sprejar jag på ungefär samma mängd som jag brukar med andra liknande produkter, till exempel två till tre sprejdrag längs hårfästet i nacken och vid öroen. OMG! Resutatet blir att håret blir lite lätt fuktigt av sprejen och även helt vitt av mjöl. Det ser lite ut som om jag först sprejat med vatten och sedan siktat potatismjöl i hårbotten. Lugn tänker jag att det nog blir bättre när det torkat. Det tar en mindre evighet för det att torka och nej, det blev inte bättre. Jag är helt grå i hårbotten och pudret har format små klumpar och flagor som är helt omöjlig att gnugga in eller bort. Efter några minuters jobbande inser jag att jag inte kan gå ut med degrester hängande kring öronen och stålgrått hår närmast huvudet. Så jag går ner på bottenvåningen för att förklara för sambon att jag inte blir klar på de utlovade tio minuterna. Ingen förklaring behövs dock, han skrattar och frågar vad fan jag har gjort med håret. Att sen tvätta bort eländet är inte heller något kul utan kräver två schamponeringar innan den sträva känslan i hårbotten är borta.

Jag skulle vilja säga att potatismjöl gör ett bättre jobb än den här hemska produkten men nu har jag inte testat potatismjöl i håret, men jag har varit frestad bara för att kunna säga just det. På nätet finns en del recensioner och videos på folk som prisar Evo Water Killer Dry Shampoo som en fantastisk produkt. Jag fattar inte varför de gillar den och har tittat på filmerna för att se om jag gjort ngt fel, men tyvärr kan jag inte skylla på det. Evo Water Killer Dry Shampoo är en hemsk produkt och jag kommer aldrig att utsätta mig för den igen. Det enda som återstår för min flaska med Evo Water Killer Dry Shampoo är jag med min bästa Sverker Olofsson-imitation slänger den hårt ner i soptunnan och smäller igen locket.
 

3ina – The Cream Eyeshadow

Krämig och pigmenterad

Kategori: Ögonskugga

Cirkapris: 109 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag har aldrig sett detta märke tidigare så när jag såg namnet på ögonskuggans lock förstod jag inte hur namnet skulle läsas. Märket heter 3ina men uttalas Mina, M:et är vänt så att det liknar en trea. Denna ögonskugga beskrivs att vara krämig och ska ge en intensiv iögonfallande finish. Med en vattenfast formula ska produkten kunna sitta som berget.

3ina The Cream Eyeshadow kommer i små glasburkar med svarta lock, man kan se färgen på ögonskuggan vilket jag tycker är bra. Det finns 18 färgglada nyanser att välja mellan, den jag har testat heter 309 och har en silvrig färg som verkar ge en metallisk finish när jag enbart tittar på färgen. I burken ser färgen väldigt pigmenterad ut och verkar inte vara en färg som jag skulle använda till vardagen men testat på huden ser ögonskuggan inte alls ut som jag har förväntat mig. Applicerat på ögonlocket med fingret blir 309 en glittrig ögonskugga som behöver användas över en annan basskugga för att den ger bara fint glitter och ingen täckning. Däremot får jag ett mer täckande silverfärg om jag applicerar med en borste.

På grund av att 3ina The Cream Eyeshadow är en glittrig ögonskugga var jag orolig för att glittret skulle hamna överallt men då den här är en krämig ögonskugga går det väldigt enkelt att applicera och sitter bra på plats. Det klumpar inte och jämnas ut enkelt. Svårt att säga om den är vattenfast för att det går rätt så enkelt att ta bort. Jag vet inte hur de andra 3ina-ögonskuggorna är men baserat på denna nyans har jag fått ett positivt intryck och tycker att formulan är bra, torkar snabbt och verkar sitta länge. Jag skulle definitivt vilja testa de andra färgerna och se hur de sitter, det svårt att sätta betyg baserad på en enda färg men jag ger en fyra i betyg till 3ina The Cream Eyeshadow.

Rodial – Stem cell Magic Gel

Kanske ingen magi men lever upp till förväntningen

Kategori: Dagkräm

Cirkapris: 795 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Rodial Stem Cell Magic Gel beskrivs som en 10-i-1 fuktkräm i gelformula och ska ge en åtta timmars sömn-effekt på huden. Med en avancerad stamcellsteknik skyddas huden från miljöfaktorer genom att behålla hudens fukt- och lipidnivå. Andra funktioner är att jämna ut, verkar uppstramande och minimera uppkomsten av rynkor och fina linjer. Huden ska få ny energi med en plumpat utseende och lyster. Denna multifunktionella gelen kan användas som en vanlig fuktkräm, en nattmask eller som en primer. Alla hudtyper kan använda produkten genom att applicera 1-2 pumpar av Rodial Stem Cell Magic Gel på rengjord hud, morgon och kväll.

Rodial Stem Cell Magic Gel kommer i en lila pumpburk vilket jag tycker är väldigt coolt och unikt. På så sätt är det mycket mer hygieniskt än en vanlig burk, jag har inga problem med att kontrollera mängden som kommer ut. Jag trycker inte ner helt så jag använder inte ens en hel pump varje gång men vill man lägga som en nattmask kan man använda lite mer. Om jag skrapar med nageln på den lila burken lämnas det avtryck vilket jag inte tycker om, burken ser lätt gammal och smutsig ut. Själva produkten har geléig konsistens och har en trevlig och fräsch doft, perfekt för alla som inte gillar starkt parfymerade produkter.

Med tanke på priset och 10-i-1 påståendet tror jag att många får höga förväntningar av Rodial Stem Cell Magic Gel, alla fall jag. När jag läser de tio produktfördelarna är det egentligen inget speciellt eller särskilt utmärkande, det är mer så att Rodial Stem Cell Magic Gel har kombinerat olika produktfördelar och denna produkt kan ersätta flera olika produkter. Jag som har testat är en 24-åring med blandhy och inga rynkor. Rodial Stem Cell Magic Gel har jag använt morgon och kväll under flera veckor. Har jag märkt magi? Nej, det har jag inte märkt på min hy. Däremot har jag njutit av att använda gelén varje dag. Jag har inte så stora porer och jag har inte märkt att porerna blir mindre synliga av produkten. Däremot har jag problem med pormaskar och Rodial Stem Cell Magic Gel täpper inte till porerna vilket är väldigt viktigt för mig. Min blandhy behöver just en sådan fuktkräm som inte är fet men håller min yttorra hy återfuktad, lyster får jag också. Produkten har en lätt konsistens och sjunker snabbt in i huden men applicerar jag ett litet tjockare lager tar det lite längre tid för huden att absorbera. Jag känner ingen uppstramande effekt, då jag inte har rynkor kan jag inte märka någon antirynkeffekt. Jag har haft torra partier på näsan men har försvunnit efter att jag har börjat använda gelén, jag vet inte om det är Rodial Stem Cell Magic Gel som har hjälpt eller om det beror enbart på vädret men jag tror att gelen ändå har gett en bra återfuktning. Min mamma som är 50 år med torr hy tycker att Rodial Stem Cell Magic Gelhåller huden väl återfuktad i jämförelse med andra fuktkrämer.

Min hy har känt återfuktad och har bevarat en jämn hudton under testperioden. Generellt sett tycker jag mycket om Rodial Stem Cell Magic Gel och skulle rekommendera produkten till i princip alla åldrar och hudtyper, men jag är osäker på om jag skulle vilja betala så mycket för denna fuktkräm även om burken verkar räcka länge. En stark fyra ger jag i betyg.

Kérastase – Resistance Masque Thérapiste

Kvalitetsinpackning som bäddar in och omhuldar mitt torra barr på bästa sätt!

Kategori: Inpackningar

Cirkapris: 319 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag är sedan länge ett stort fan av Kérastases produkter. Även om de är dyra så upplever jag de som högkvalitativa och ett av få märken som funkar för mitt tjocka, grova och trassliga hår. Kérastase Resistance Masque Thérapiste är till för väldigt skadat, överprocessat tjockt hår och hamnar på nivå 3-4 på den 4-gradiga märkning som finns på förpackningen. Min hårman är kanske inte just så skadat då jag klipper mig var tionde vecka drygt, men det är i sig själv galet trassligt då jag har både tjocka hårstrån och sedan väldigt mycket hår som är rejält långt. Mitt blonda 45-åriga barr behöver mycket fukt. Även direkt efter klippning så är mitt hår svårt att reda ut och frisörerna kan inte för sitt liv förstå hur jag kan ha ett så bångstyrigt hår som är allt annat än mjukt och fint.

Förpackningen är härligt grön, innehåller 200 milliliter och kostar cirka 320 kronor. Doften är tämligen stark och parfymig, vilket inte brukar funka så bra på mitt hår men detta är ett undantag. Konsistensen är betydligt tjockare och mer trög än deras vanliga inpackningar. Företrädesvis använder jag serien Nutritive som gör mitt hår lite lättare att reda ut, men denna är helt annorlunda redan vid applicering. Hårmasken liksom lägger som en tjock hinna på mitt hår, vilket känns riktigt bra. Instruktionerna säger att den skall sitta i ungefär fem minuter och det har jag låtit den göra för det mesta men vid några tillfällen har jag virat in håret i en handduk och låtit den sitta i under några timmar. Både efter kort och lång tidsåtgång, så är masken otroligt bra för mitt hår. 

I produktbeskrivningen sägs det att hårmasken ger förnyade fibrer tack vare KAP (Kerastin Associerade Proteiner), mikroproteiner som enligt Kérastase redan finns i håret. Syftet med dessa proteiner är att binda ihop keratinet så att håret får glans och att topparna förseglas vilket skapar en silkeslen känsla. Jag kan inte uttala mig om det tekniska och innovationen bakom produkten, men jag märker hur mitt hår blir lättare att reda ut och att jag får en väldigt fin glans efter användning. När mitt hår väl är torkat och stylat så känner jag att inpackningen sitter kvar och att håret känns starkare och friskare än förut. Inpackningen gör dock mitt hår tungt och efter någon dag ser det betydligt mer flottigt ut än vad mitt torra hår brukar göra. Doften sitter också i länge men det känns bara bra. 

Under samma sex veckor har jag också testat och utvärderat Björn Axén Nourishing Mask for Coarse Hair. Otroligt spännande att jämföra dessa produkter. Den senare doftar lite träigt, är betydligt mer fluffig och silkig i sin konsistens och efterlämnar ett hår som känns omhuldat och mjukt.

I jämförelse med ovan nämnda produkt så är Kérastase Resistance Masque Thérapiste annorlunda genom att den dels är betydligt mer trög i konsistensen och dels att den känns som om den går ännu mer på djupet och lämnar ett mer bestående avtryck. Av de två så vinner Kérastase Resistance Masque Thérapiste matchen. Inte på knock men därför att förpackningen är något större, produkten något billigare, doften är härligare och den välgörande förstärkning av håret, mer påtaglig.

Comfort Zone – Sun Soul Milk SPF30

Totalt klibbfri sprej med grymt skydd för blekfisar

Kategori: Solprodukt

Hudtyp: Anti-age, Alla

Cirkapris: 295 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 beskrivs som en vattenresistent sprejlotion med högt UVA- och UVB-skydd. Vidare beskrivs den innehålla aktiva anti-aging ingredienser och ha en ultralätt konsistens som snabbt absorberas av huden.

Jag som testar är 40+, lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och blir nästan alltid röd innan jag ens börjar skifta mot någon annan färg än svagt ljusrosa. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Men mitt förhållande till solskydd är lite besvärligt, eftersom jag behöver det för att inte bränna mig om jag är ute en längre stund i solen, och jag avskyr att känna mig klibbig och glansig på huden. Jag upplever ofta att solkrämer, i större utsträckning än vanliga bodylotions och ansiktskrämer, inte helt sugs in i huden och jag känner mig lite klibbig på ytan. Men det händer också att jag upplever att en solkräm som initialt känns torr och mjuk på huden efter ett tag liksom kryper tillbaka upp på ytan och får mig att känna mig klibbig och glansig. Jag har en typisk kombinationshud som på vintern kan vara torr på kinderna, men nu på sommaren är mer normal och med en lite fetare t-zon. Kroppen är däremot ordentligt torr.

Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 kommer i en härligt knallig orange sprejflaska på 150 milliliter. Flaskan ger inte någon fin mist utan det är mer som att portionera ut duttar som man sedan får smörja ut. Men ett plus för att den kan spreja om man håller den upp och ner. Lotionen är lättflytande och mycket lätt att smörja ut och på mina torra armar och ben försvinner den på en gång, och jag tycker att huden känns mjuk och skön på huden. I ansiktet sugs den också snabbt upp men det tar lite längre innan jag känner mig helt torr och kladdfri, speciellt på de lite fetare områdena. Lotionen har en ganska framträdande blommig doft som dröjer sig kvar en stund.

Jag har testat Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 både vid mulet väder, inga problem alls, och vid riktigt soligt väder då jag suttit ute i direkt sol i flera timmar. I normala fall föredrar jag skuggan men vad gör man när det bjuds på sillunch och jordgubbstårta i solen. Jo, man hoppas att solskyddet levererar det de lovar, och det gör Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 verkligen. Trots direkt sol och mycket varmt väder så kände jag mig klibbfri och ordentligt skyddad. När jag sedan på kvällen tvättade av mig var jag inte röd utan hade snarare förvandlats från vitrosa till lätt beige. Woho! Vilken grej för en blekfis som mig.

På grund av den lite väl blommiga doften har jag mest använt Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 på armar, ben och dekolletage. Men den funkar även utmärkt i ansiktet. Jag upplever ofta att solskyddskrämer gör min feta t-zon sju resor värre och i kombination med varmt väder brukar det kännas som om jag doppat pannan i ett paket bregott. Men jag noterar glatt att Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 i alla fall inte gör situationen värre, den gör det inte bättre men jag är glad för det lilla.

Comfort Zones hemsida kan man läsa att Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 innehåller inga ingredienser som kommer från djur. Det står i och för sig inte uttryckligen på hemsidan att produkterna är veganska, men jag tänker att de borde vara det. Sin anti-ageing effekt får Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 från acerola extract, vilket är en antioxidant, och syntetiska peptider som har DNA-reparerande egenskaper och skyddar mot strålningsaktiverat åldrande. Dessutom innehåller den en rad återfuktande och uppmjukande ingredienser som tillexempel aloe vera och sheasmör.

Sammanfattningsvis tycker jag att Comfort Zone Sun Soul Milk SPF30 är ett grymt bra solskydd. Jag uppskattar den totalt klibbfria känslan och tillsammans med utmärkt solskydd är verkligen det här en toppenprodukt för mig som avskyr klibbiga krämer men ändå behöver ordentligt solskydd. Betyget blir en fyra.

Elw – Solcreme Ansikte SPF30

Okomplicerat solskydd med klibbfri känsla

Hudtyp: Normal/Kombinerad, Känslig

Cirkapris: 119 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag har testat Elw Solcreme Ansikte SPF30 från Apoteksgruppen under varm, svensk sommarsol. Jag som testar är 40+, lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och nästan alltid lite röd om jag är ute en heldag trots solskydd. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Men mitt förhållande till solskydd är lite besvärligt, jag behöver det för att inte bränna mig i direkt solsken men jag avskyr att känna mig klibbig och glansig på huden. Jag upplever ofta att solkrämer, i större utsträckning än ansiktskrämer, inte helt sugs in i huden och jag känner mig lite klibbig på ytan. Jag har en typisk kombinationshud, som på vintern kan vara torr på kinderna men nu på sommaren är mer normal och med en lite fetare t-zon. Något som många solskydd förvärrar. I min normala morgonrutin använder jag rengöring, serum och dagkräm, under testet har jag lagt Elw Solcreme Ansikte SPF30 ovanpå min vanliga dagkräm.

Elw Solcreme Ansikte SPF30 har både UVA- och UVB-skydd, är återfuktande och innehåller rapsolja med vitamin E som ger huden skydd och elasticitet. Krämen ska passa både normal och känslig hud.

Jag retar mig lite på den nya trenden att tala om vad en produkt INTE innehåller istället för att fokusera på vad den faktiskt innehåller och därmed vad den gör. Apoteksgruppens sida för Elw Solcreme Ansikte SPF30 är ett ypperligt exempel på sidor som irriterar mig. Väldigt lite info överhuvudtaget och i princip lika mycket info om vad som inte finns i som om det som finns, fast de talar ju i och för sig om två gånger att E-vitamin finns i krämen. Men dåliga beskrivningar åsido så går det ju bra att läsa inci om man är nyfiken på innehållet. Men jag hade föredragit att få veta vad de stoppat i sin kräm och varför i löpande text. Även om det finns återfuktande ämnen i Elw Solcreme Ansikte SPF30 har jag valt att använda den ovanpå min vanliga dagkräm då jag gärna vill ha lite anti-age effekt och det saknar Elw Solcreme Ansikte SPF30.

Elw Solcreme Ansikte SPF30 är en mycket okomplicerad kräm, den är helt doftlös. Jag skämtar inte, nästan lite läskigt, men den enda doft jag känner misstänker jag kommer från tuben för på huden doftar den noll. Det är lätt att smörja ut den tunna gulaktiga krämen, men det tar en liten stund innan den helt tas upp av huden. Jag tycker att den ger ett utmärkt skydd även den dag jag helt oplanerat befinner mig ute i full junisol utan chans att gå in eller gömma mig i skuggan. På kvällen är min annars vampyrvita hud lite lätt rosa men jag tycker inte att jag känner mig stram och bränd. Ett stort plus för Elw Solcreme Ansikte SPF30 är att den inte någon gång jag använder den får mig känna mig klibbig eller mer glansig än jag normalt blir. Annars tycker jag ofta att solskydd gör min redan feta t-zon ännu värre, men med Elw Solkräm ansikte SPF 30 är det problemet som vanligt. Att lägga en lätt makeup ovanpå går hyfsat. Jag tycker att det känns lite som att min primer, Porefessional från Benefit, glider runt lite och fäster inte lika fint som den brukar. Kanske också att underlaget inte riktigt håller sig fint lika länge som det brukar, men det är svårt att säga om det beror på Elw Solcreme Ansikte SPF30 eller det varma vädret.

Sammanfattningsvis tycker jag att Elw Solcreme Ansikte SPF30 är ett helt okej solskydd och jag uppskattar verkligen den klibbfria känslan. Klibbig hud är en deal breaker när det gäller solskydd för mig. Men jag hade kanske önskat mig lite mer vårdande egenskaper och jag känner att den kanske inte är det optimala valet om man vill lägga full makeup ovanpå. Men betyget blir ändå en stark trea.

Annemarie Börlind – Sun Anti-Aging Cream SPF 50

Ekologiskt och maxat solskydd för blek hud

Kategori: Solprodukt

Hudtyp: Anti-age, Torr

Cirkapris: 419 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 26-39 år, 40 plus

Ekologisk

Betyg:

Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50 är en ekologisk solkräm. Krämen är vattenfast och uppfyller kraven för skydd mot både UVA- och UVB-strålning, men innehåller inte de fysiska solskydden titandioxid och zinkoxid. Den ska ge en anti-aging effekt med hjälp av havtorn och E-vitamin och vara återfuktande med hjälp av sorbitol, pro-vitamin B5 och aloe vera.

Jag som testar 40+ med lite fina linjer i ögonvrån men inte direkt några rynkor, jag är lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och blir nästan alltid röd innan min rosavita hud börjar skifta mot en aningen mer smickrande beigebrun nyans. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Jag har en typisk kombinationshud, som kan vara lite torr på kinderna, speciellt på vintern men nu på sommaren är den mer normal och med en lite fetare t-zon. I min normala rutin använder jag på morgonen efter min rengöring, ett serum och en dagkräm, under testet har jag bytt ut min vanliga dagkräm mot Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50.

Jag har ett lite komplicerat förhållande till solskydd, lite som en hatkärlek. Jag använder alltid solskydd om jag vet att jag skall vara ute en längre stund, eftersom jag har lätt att bli röd håller jag mig helst i skuggan. Men jag avskyr att känna mig klibbig och glansig i ansiktet och har svårt att hitta en bra solkräm som funkar för mitt ansikte. Jag upplever ofta att solkrämer inte helt sugs in i huden och jag känner mig lite klibbig på ytan. Men det händer också att en solkräm som initialt känns torr och mjuk på huden efter ett tag liksom kryper tillbaka upp på ytan och få mig känna mig klibbig. Dessutom gör många solskyddskrämer min t-zon värre än den brukar vara, och jag blir glansig i ansiktet (och speciellt i pannan) fortare än normalt. De krämer som klarar kraven på inget kladd och glans vid normalt soligt väder brukar inte klara en riktigt varmt och solig dag.

Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  kommer i en tub på 75 milliliter och kostar 419 kronor. Krämen är ganska lättflytande och luktar inte speciellt mycket. Den är lätt att smörja ut och försvinner relativt snabbt in i huden, men efteråt känner jag mig lite fuktig och ”nysmord” i huden, en känsla som finns kvar ganska länge efteråt. Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  ger ett grymt bra solskydd. Jag som annars lätt blir röd kan, utan att jag ens blir minsta lilla rosa jobba ute i trädgården i full sol i fem timmar, och det utan att återapplicera kräm. Det är lite som om jag haft på mig en heltäckande hjälm hela tiden, toppen på röd och stram hud.

Men för mig så är Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50 en alltför kraftig kräm de dagar jag inte ligger med nosen i en rabatt. Om jag ska vistas bland folk vill jag gärna slippa bli blank i ansiktet. Men med Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  blir jag efter cirka en timme glansig i ansiktet och känner att jag vill använda ett blottingpaper över näsa och haka (och min panna ska vi inte tala om, det är inte alls en rolig syn). Att hålla på och torka sig i ansiktet för att slippa se ut som en oljad 80-talssolare är inte bara jobbigt, det borde dessutom försämra solskyddsfunktionen. Jag känner därför att jag vill bättra på solskyddet efter jag duttat bort glanset, vilket gör att jag blir mera glansig av den nya krämen. Lite av ett moment 22.

Sammanfattningsvis så är Annemarie Börlind Sun Anti-Aging Cream SPF50  ett mycket bra solskydd, kanske det bästa jag provat. Men för mig som har normal till fet hud på sommaren är den allt för kraftig och jag känner mig snabbt blank och ofräsch. Klibbig känsla på huden är verkligen en deal breaker för mig när det gäller solskydd. Men jag skulle gissa att för en torris är det här en fantastisk solskyddskräm. Men för mig funkar den bara om jag inte är bland folk utan är ensam med näsan ner i en rabatt eller med en bok i skuggan. Betyget blir en trea.

Evy – Daily UV Face mousse SPF30

Fluffig och dryg solskyddsmousse

Kategori: Solprodukt

Hudtyp: Torr, Känslig, Alla

Cirkapris: 199 kr

Prisgrupp: Budget

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

EVY Daily UV Face Mousse SPF30 är ett solskydd i skumform för alla hudtyper, även den som har känslig hud. Moussen beskrivs skydda inte bara mot solen (UVA- och UVB-strålar) utan även mot påfrestningar från värme, vind och vatten. Moussen innehåller återfuktande hyaluronsyra, antioxidanter i form av C och E vitamin och allantoin som har en lugnande effekt på huden. Moussen är även vattenfast och sägs klara av handdukstorkning.

Förra sommaren blev EVY Daily UV Face Mousse SPF30 en av mina favoriter och jag använde den från topp till tå. Det är också den solskyddsprodukt jag använder när jag behöver mer solskydd än det än min dagkräm har. Så jag var super peppad på att testa EVY Daily UV Face Mousse SPF30 när jag fick den i handen. Jag som testar 40+ med lite fina linjer i ögonvrån men inte direkt några rynkor, jag är lätt rödblond och mycket ljus i huden. Jag blir sällan riktigt brun och blir nästan alltid röd. Jag försöker vara noga med att smörja mig med solskydd även när solen inte är så stark eftersom jag lätt bränner mig. Jag har en typisk kombinationshud som kan vara lite torr på kinderna, speciellt på vintern men nu på sommaren är den mer normal och med en lite fetare t-zon.

Jag har ett lite komplicerat förhållande till solskydd, lite som en hatkärlek. Jag använder alltid solskydd om jag vet att jag skall vara ute en längre stund, men eftersom jag har lätt att bli röd håller jag mig helst i skuggan. Jag avskyr att känna mig klibbig och glansig i ansiktet och har svårt att hitta en bra solkräm som funkar för mitt ansikte. Jag upplever ofta att solkrämer inte tas upp lika bra som en dagkräm och jag blir lite klibbig. Dessutom gör många solskyddskrämer min t-zon värre än den brukar vara, speciellt pannan, och jag blir glansig i ansiktet snabbare än normalt.

EVY Daily UV Face Mousse SPF30 kommer i en liten tryckbehållare, vilket är toppen för det betyder att bakterier och smuts inte kommer åt den och den håller sig fräsch till sista droppen. Ett litet tryck på munstycket ger en ganska rejäl boll med skum som räcker gott och väl till hela ansiktet, så den känns rejält dryg. Moussen doftar nästan lite som hårsprej men som tur är försvinner doften snabbt. Den försvinner snabbt in i huden, nästan så snabbt att jag tycker det är lite svårt att vara säker på att jag har smörjt in hela fejset. Jag har provat att använda EVY Daily UV Face Mousse SPF30 som den är ovan på min dagkräm och även ensam under en lätt makeup. På båda sätten funkar den utmärkt och jag tycker den ger mig ett bra solskydd även på soliga dagar.

Om jag skulle jämföra EVY Daily UV Face Mousse SPF30 med EVY Sunscreen Mousse som egentligen inte är en solprodukt speciellt för ansiktet men som jag använt innan testet, tycker jag inte att det är speciellt stor skillnad. Kanske att det blir bättre resultat när jag lägger en lätt makeup ovan på EVY Daily UV Face Mousse SPF30. Men jag tycker nog att på varma dagar gör EVY Daily UV Face Mousse SPF30 att jag blir ordentligt mycket glansigare än annars. Det är lite av en besvikelse, jag hade hoppats på att EVY Daily UV Face Mousse SPF30 skulle vara bättre. Men jag tror att på längre sikt borde EVY Daily UV Face Mousse SPF30 vara bättre då den innehåller mycket mer vårdande ämnen. Men om jag hade fått önska mig en uppgradering av produkten hade jag önskat en variant speciellt för fet hud och som mattar ned, så att man inte känner sig så glansig och klibbig i solvärmen. Så även om jag tycker EVY Daily UV Face Mousse SPF30  är en mycket bra produkt så är den inte perfekt för min hud, så betyget får bli en tre och sökandet efter den perfekta solskyddsprodukten fortsätter.

R+Co – TROPHY Shine + Texture Spray

Ger textur, absolut, men bidrar till frissigt och torrt hår

Kategori: Hårstyling

Cirkapris: 329 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

R+Co är ett kollektiv av hårstylister och agerar ’think tank’ för att leverera nya, spännande och utmanande produkter. Hårstylisterna står därför i centrum av märket och samverkar för att hylla hår och dess kultur. Alla produkter ska vara ’treatment’ orienterade, med fokus på hår- och hårbottenhälsa.

Jag testade R+Co TROPHY Shine + Texture Spray (som även har märkningen vegan) i drygt en månad. Denna produkt ska göra så att håret ser ungt, fräscht och realistiskt ut. Och som de själva uttrycker sig i produktbeskrivningen, "vem gillar inte shiny things?”. TROPHY ska ge en känsla av klassiskt, glansigt, friskt hår genom volym och glans. 

Jag som testar har lockigt, alternativt vågigt hår (beroende på produkterna jag använder), med en tendens för friss. Mitt hår är skulderbladslångt och halva är behandlat, halva inte. Generellt skulle jag beskriva mitt hår som kräset och jag har en minimal hårrutin. Som många andra med lockigt hår så blir mitt lätt torrt och textur är något jag inte behöver anstränga mig för att få, men då marknadsföringen av denna produkt fokuserade på glans, ingredienser som är mjukgörande samt att märkets filosofi sätter hårets och hårbottens hälsa i framkant kände jag att jag kanske äntligen hittat en stylingprodukt som inte skulle ge mig krispigt hår och dreads dagen efter. Jag testade produkten i enlighet med den video som fanns att tillgå i samband med produkten på R+Co’s egna hemsida. I videon visas två användningstekniker; med och utan värmeverktyg, den ena med TROPHY sprayad i hårbotten och utkammad, den andra sprejad från rot till topp. 

R+Co TROPHY Shine + Texture Spray kommer i snygg förpackning och jag tyckte att själva sprejen var fantastisk- jämn, lätt och finfördelad. Jag gillar märkets filosofi och var optimistisk till TROPHY. Jag uppskattar att den är vegansk och innehåller UV-skydd men tyvärr så är detta inte alls något som fungerade för mig och min hårtyp. Varje dag under den tiden jag testade TROPHY blev jag tvungen att tvätta håret, vilket är för ofta för min smak. Tyvärr var det oundvikligt då mitt hår blev torrare, gav mig tovor och dreads och bidrog med en allmänt krispig känsla. Var var glansen och de mjukgörande faktorerna? 

Under perioden jag testade R+Co TROPHY Shine + Texture Spray började jag fundera på om roten i problemet kanske var att produkten inte var menad för min hårtyp. Nu har R+Co dock inte specificerat hårtyper TROPHY skulle passa mer eller mindre bra för, men modellen i instruktionsvideon hade rakt hår så jag bad en vän med, rakt, blankt, lent hår testa. Hen använder oftast inte stylingprodukter men är väldigt förtjust i denna. Håret fick jättefin textur men blev lite torrt, strävt och svårt att borsta dagen efter, lite likt en saltvattensprej. Hen tyckte om den som en stylingprodukt för kvällar när man vill känna sig lite snygg men inte för dagligt bruk.

En anledning till att TROPHY för mig (en person som redan har torrt hår) kändes torr är förmodligen att den första ingrediensen i ingredienslistan är alcohol denat, något som är vanligt i hårstylingprodukter. Har du känslig hårbotten eller torrt hår så skulle jag därför stanna långt borta från denna produkt. För mig kändes det aningen lustigt att ett företag som R+Co, som ska sätta hår- och hårbottenhälsa i fokus, och som väljer att eliminera så många andra potentiellt skadliga ämnen väljer att ha ett bevisat uttorkande ämne som första ingrediens i en produkt som ska ge glans och göra att håret ser friskt ut.

Tyvärr inget för mig.

Keune – Blend Prep Spray

Sprej med imponerande ingredienser

Kategori: Hårstyling

Cirkapris: 175 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Keune grundades 1922 av den holländske kemisten Jan Keune, vilket betyder att märket Keune fyllde 95 år i år. Trots att Keunes produkter idag används i över 70 länder och av hundratals hårstylister så är företaget fortfarande familjeägt och drivet. Jag har testat Keune Blend Prep Spray. Blend är en linje stylingprodukter som kretsar kring individualitet där du, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån, ska kunna framhäva dig själv. Oavsett om du använder hårtork, platt- eller locktång kan du förbereda håret med hjälp av denna mångsidiga produkt. Denna sprej ska både skydda mot värmeverktyg samt förlänga hållbarheten av din styling.

Själv använder jag inte så ofta värmeverktyg, och därför inte prep-produkter, då mitt hår är lockigt och lätt blir torrt och slitet. Jag är 26 år och mitt hår går till skulderbladen och topparna är blonderade. Då det naturligt är torrt så gör jag vanligtvis inte så mycket mer än tvättar och tillför fukt. Jag har använt Keune Blend Prep Spray ungefär en gång i veckan i drygt en månad på lite olika sätt, i blött och torrt hår, i samband med styling samt efter styling som en typ av fixeringsprej.

Keune Blend Prep Spray kommer i snygg, stilren förpackning. Detta är min typ av produkt och den fungerar som den ska. Med detta menar jag att Keune inte lovade guld och gröna skogar. Detta är ett stylingverktyg i sprejform och det är det produkten kan hjälpa till med. De menar att frisyren håller längre, vilket den gör, att den innehåller polymer som ska skydda mot värme, vilket den gör. Utöver detta innehåller den även som utlovat multivitaminskomplex som är fantastiska ingredienser för både hår och hud. Bäst av allt, enligt mig, är att de dessutom menar att du kan använda produkten lite som du vill, utifrån dina behov. Då Keune Blend Prep Spray innehåller en del ingredienser som är menade att bibehålla frisyren använde jag den även som en hårsprej. Detta innebär dock att om du inte föredrar den känslan som kommer med många fixeringsprodukter så är detta inte en produkt för dig. Jag tror dessutom att den funkar ännu bättre och kan användas på fler sätt om du inte har lika torrt och frissbenäget hår som jag har. Om jag får klaga på något önskade jag att själva sprejfunktionen var mjukare och mer finfördelad så det blev ännu lättare att använda produkten. Jag föredrar Keune Blend Prep Spray som en stylingprodukt för de där dagarna då jag har lite extra tid och vill vara lite extra snygg. Dock är mitt hår för torrt för att kunna använda den dagligen. 

Comfort Zone – Hydramemory Eye Gel

Gelé för trötta ögon

Kategori: Ögonkräm

Hudtyp: Torr, Alla

Cirkapris: 425 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Comfort Zone Hydramemory Eye Gel beskrivs som en fräsch och återfuktande gel som bidrar med lindring för trötta ögon samt motverka svullnad och mörka ringar. Märket Comfort Zone fokuserar på pelarna ’hud', ’vetenskap' och ’själ' i skapandet av sina produkter. De samarbetar med ett team av doktorer och vetenskapsmän för att skapa effektiva innovationer inom hudvård. Deras filosofi grundar sig i att då hudvårdsprodukter ska ge näring till huden så måste det reflekteras med noggrannhet i valet av ingredienser.

Comfort Zone Hydramemory Eye Gel ska passa alla oavsett hudtyp men rekommenderas extra till de som sitter mycket framför en dator, som flyger mycket, de med kontaktlinser samt personer som lider av trötthet och sömnbrist. Comfort Zone har valt att utesluta silikoner, parabener, mineraloljor, artificiella färgämnen, animaliska produkter samt parfym och istället fokusera på naturliga ingredienser och växtextrakt med antioxidanter. 

Jag som testar är 26 år gammal, har några fina linjer under ögonen i inre ögonvrån samt mörka ringar under ögonen. I övrigt har jag inget att klaga på, jag anser att jag har normal hud runt ögonen (alltså ej torr eller oljig) och har inte heller några problem med svullnad. Trots detta har jag en mindre samling ögonprodukter hemma från märken som Clinique, Mizon och The Ordinary. 

Efter att ha läst beskrivningen given av Comfort Zone själva om Hydramemory Eye Gel verkar fokus först och främst ligga i fukt och uppiggning. Det är en fuktgelé, en dubbelåterfuktare (som de kallar det). Dessutom ska själva utformningen av produkten hjälpa trötta ögon då gelen distribueras via en metallapplikator som ska bidra med omedelbar kylande effekt. Comfort Zone Hydramemory Eye Gel är lättare än en ögonkräm vilket gjorde att den absorberades snabbt in i huden. Dessutom gör detta att underögonområdet känns återfuktat och fräscht efter appliceringen. Gelén fungerar även underbart under smink. En stor fördel, enligt mig, är att denna produkt även går att applicera på det övre ögonlocken, vilket är fördelaktigt för de som har torra partier där. Som alla ögongeléer/krämer/serum jag testat hittills påverkar inte heller denna mina mörka ringar under ögonen. Tyvärr. Det positiva med Comfort Zone Hydramemory Eye Gel är att de inte lovar så mycket, vilket leder till att man som konsument slipper bli besviken. Här finns inga magiska suddgummin som ska radera ut rynkor eller elixir som ska vrida tillbaka tiden. Den bidrar med återfuktning och får trötta ögon att vakna till. Jag anser dock att om man lider av trötthet eller sömnbrist finns det bättre hjälpmedel än ögonprodukter.

Jag har testat Comfort Zone Hydramemory Eye Gel i drygt en månad både morgon och kväll enligt instruktionerna.Comfort Zone Hydramemory Eye Gel kommer i en liten mjuk tub på 15 milliliter. När jag först öppnade produkten och såg metallapplikatortippen var jag väldigt exalterad och förväntansfull. Trots att jag äger både ögongeléer, serum samt krämer så har de aldrig kommit i en förpackning som ser så innovativ ut. Dock kan skenet bedra. Hålet där gelén trycks ut från är lokaliserad i metallapplikatorns topp, detta gör tyvärr att produkten blir svår att sprida ut enligt instruktionerna. Eftersom öppningen inte sitter i mitten drar metallapplikatorn något i huden vilket i sin tur kan leda till rynkor. Detta gjorde mig lite besviken då designen marknadsfördes som behaglig att använda. Problemet gick att undvika genom att antingen först applicera gelén på annan yta, exempelvis ovansidan av handen, täcka applikatorn i gelén, och sedan försiktigt föra metalldelen kring ögonkonturen. Det andra sättet var att följa instruktionerna men trycka ut mer gel. Då det specifikt rekommenderades att använda en liten mängd (samt med tanke på prissättningen av denna produkt) skulle jag rekommendera den första tekniken. Den "kylande och uppiggande effekten” som denna produkt ska ge anser jag vara till största del tack vare metalldelen. Det finns många så kallade depuffinginstrument som tack vare materialet är kalla, det vill säga det är utformningen av produkten snarare än dess innehåll som bidrar med denna effekt. Själv har jag tidigare lagt en sked i kylen och uppnått samma känsla- ett budgettips till er som vill spara en slant.

Som jag sagt innan så gör produkten i princip det den lovar, men till vilket pris? Jag använder normalt sett The Ordinary.s ögonserum Argireline Solution 10% samt Caffeine Solution 5% +EGCG vilka båda påminner mycket omComfort Zone Hydramemory Eye Gel. Argireline Solution 10% har identisk konsistens och Caffeine Solution 5% +EGCG har liknande funktion. Alla tre har dessutom samma resultat på mig. Jag gillar verkligen denna produkt men jag kommer inte köpa den själv då den kostar sex gånger så mycket för hälften så mycket produkt som något som kan ge mig samma resultat. 

Elemis – Hydra-Boost Serum

Torr hud? Här har du ett recept för mjukgörning och fukt

Hudtyp: Torr

Cirkapris: 695 kr

Prisgrupp: Lyx

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Elemis Hydra-Boost Serum är ett kliniskt bevisat, omedelbart återfuktande serum för alla hudtyper som ger näring och mjukgör. Den ska hjälpa till med att stärka hudens fuktbarriär, reducera transepidermal fuktförlust, samt behålla fukten. Detta för att ge ett återfuktat, mjukt och smidigt resultat. ”Elemis är där naturens vetenskap möter hudens”.

Jag som testar är 26 vårar och har en helt okej hud, om man då inte räknar det där lilla problemet fukt. Ända sedan jag flyttade tillbaka till Sverige efter att ha bott i Kambodja har min hud ändrat skepnad, från normal till en torris. I början hade jag mestadels problem på vintern men allt eftersom tiden gått har det migrerat in i vår och sommar och nu är jag en torrboll på heltid. Min hud har även svårt att absorbera vissa produkter vilket betyder att inte räcker med att kladda på en härlig fet kräm utan jag måste istället jobba i många tunna lager och föredrar därför när fukten kommer i form av toner, essens eller serum. 

Elemis Hydra-Boost Serum kommer i snygg, stilren förpackning på 30 milliliter och ger en känsla av spa och professionalitet. Själva produkten distribueras via pump; vilket gör den smidig och förhindrar onödigt kladd. Serumet i sig är tjockare och mer opak än vad jag är van vid. Vid första anblick påminde Elemis Hydra-Boost Serum mer om en lätt kräm än ett serum men i kontakt med huden smälter den nästan och verkar helt absorberas. 

De enda instruktionerna man får är att Elemis Hydra-Boost Serum ska appliceras innan ansiktskräm och gärna två gånger dagligen. Till en början uteslöt jag alla mina andra serum som jag ibland, beroende på hur min hud känner sig, gillar att cocktaila. Med andra ord, jag rengjorde mitt ansikte, använde toner, sedan Elemis Hydra-Boost Serum, och avslutade med en ansiktskräm. Detta gjorde jag i två veckor. Efterföljande veckor valde jag att lägga till en essens samt att använda mer än ett serum, beroende på tiden på månaden samt väder och humör. Jag valde även att testa på detta sett då jag ville se hur Elemis Hydra-Boost Serum gillade andra produkter. 

Kort och gott så gillar jag detta serum starkt. Jag gillar det för mina lata dagar när jag vill skära ner på antalet produkter jag använder. Jag gillar den då den direkt återfuktar, lätt absorberas, ger ett omedelbart resultat då huden känns smidig och mjuk. Jag gillar den dessutom då den fungerar bra med andra produkter såväl hudvård som smink. 

Däremot gillar jag inte att den tar slut så fort som den gör. I jämförelse med andra serum jag har i min samling är denna inte alls dryg, vilket förmodligen kommer leda till att jag inte kommer använda den dagligen utan vid behov då min hud är extra törstig. Jag har nu använt den i ungefär en månad och jag har enbart en tredjedel kvar. Jag har andra serum från bland annat märket The Ordinary samt LJH, på 30 samt 10 milliliter, som fortfarande ej är tomma trots att jag använt dem i över tre månader. Vidare är jag tyvärr inte helt tillfreds med ordningen av ingredienserna de valt. Över 30 ämnen är listade varav parfym kommer in på tionde plats. Tyvärr är det inget jag personligen föredrar. Om den inte står precis i slutet får de gärna eliminera doften helt och hållet för min del. Det som stör mig ännu mer är att de fyra ingredienser de i första hand lagt vikt på (kininsyra, dhateloolja, neréfrön samt hyaluronsyra) existerar alla i mindre mängd en parfymen. Dessa fyra kommer in på plats 14 (neréfrö), 18 (hyaluronsyra), 19 (dhateloolja) samt 21 (kininsyra). Denna ordning visar dock inte hur mycket eller lite av dessa ingredienser produkten innehåller men det förekommer procentuellt i mindre mängd än parfym, något som känns knepigt för mig. Dock skriver Elemis på sin hemsida att deras produkter är byggda på naturliga produkter och aromatiska blandningar. Trots att jag inte anser att parfym han någon plats i centrum av en produkt eller dess filosofi så är det i varje fall inget de hymlar med. Min hud som kan reagera på lite allt möjligt hade inget problem med denna formulering. 

Trots det ifrågasättbara så gör Elemis Hydra-Boost Serum det den påstår och den har lämnat min hud mjukare, smidigare och så vitt jag kan säga mer återfuktad än innan. Jag tycker verkligen om denna och skulle absolut rekommendera den till dig vars största problem är yttorrhet. 

Add:Wise – Badsalt Flower

Rätt trist och doftar inte tillräckligt

Kategori: Spa/bad/dusch

Hudtyp: Alla

Cirkapris: 185 kr

Prisgrupp: Mellan

Åldersgrupp: 15-25 år, 26-39 år, 40 plus

Betyg:

Jag skäms inte för att säga det, inte det minsta: jag älskar spa. Hemmaspa som bortaspa, I don't care. Det är något speciellt med känslan av ett varmt, väldoftande bad, härliga masker, välgörande krämer. Gärna allt på en gång. Och gärna mycket. Och gärna med en lyxig feeling. Jag avslutar ofta veckan på söndagskvällen, eller påbörjar beroende på hur man ser det, hemma i badrummet med bad, skrubber, ansiktsmasker, krämer. Tar dessutom gärna ett bad någon gång under veckan också för att slappna av, få upp värmen, slippa dammsuga. Finns alltid en anledning att ta sig ett bad.

Badsalt kan vara mysiga i och med att de kan vara otroligt väldoftande och de kan också vara väldigt avslappnande. Badsalt kan också vara väldigt tråkiga och odoftande. Add:Wise Badsalt Flower tillhör dess värre den senare kategorin. Det är jättefint med torkade blommor i (vilket i och för sig orsakade en mindre översvämning på badrumsgolvet genom att täppa till brunnen, två gånger), det är det. Och det doftar gott i den något plastiga burken men den doften är snabbt övergående och själva badet är rätt trist. Dessutom så tar det rätt lång tid innan själva badsaltet smälter i det varma vattnet. Det hjälper inte att Add:Wise Badsalt Flower, som är en limited edition, säljs till förmån för organisationen Desert Flower som kämpar mot kvinnlig könsstympning. Nej, är man ute efter ett badsalt skulle jag hellre satsa på Dr Haushkas Moor Lavender Calming Bath Essence eller The Organic Pharmacys Arnica Soothing Muscle Soak, två väldoftande badsalt som gör en ordentligt avslappnad. Betyget för Add:Wise Badsalt Flower blir en medioker trea. 

 

Visar 1-20 av 4 379 träffar.
Antal per sida
Sida av 219